Wat is het nut van een annuleringsverzekering?

Tijdens het boeken van een vakantie zal vrijwel altijd de vraag worden gesteld of je ook een annuleringsverzekering af wilt sluiten. Een gedeelte van de consumenten zal zonder zich er nader in te verdiepen ervoor kiezen om deze verzekering niet af te sluiten en het boekingsproces af te ronden. Toch is het de vraag of dit wel de beste keuze is. In dit artikel zal het nut van een annuleringsverzekering worden besproken. Deze verzekering wordt doorgaans aangeboden als onderdeel van een reisverzekering. Hierdoor kun je uiteindelijk een goede keuze maken als jij moet beslissen om wel of geen annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat is er bij een annuleringsverzekering verzekerd?

Zoals de naam van de verzekering het eigenlijk al zegt, verzekert een annuleringsverzekering de schade die ontstaat op het moment dat een vakantie door onverwachtse gebeurtenissen niet doorgaat. Het is daarbij wel belangrijk om jezelf te realiseren dat er relatief veel regels verbonden zijn aan het geldig annuleren van een vakantie. Welke regels dit precies zijn, verschilt per verzekeraar. Voor het afsluiten van een annuleringsverzekering is het dan ook erg belangrijk om de voorwaarden van de verzekeraar uitvoerig door te lezen. Op deze manier weet je precies waarvoor je wel en niet bent verzekerd. Het geeft natuurlijk wel een goed gevoel om te weten dat jouw vakantie goed verzekerd is op het moment dat deze toch niet door kan gaan.

Is de annuleringsverzekering van de boekingsmaatschappij het goedkoopst?

Tijdens het boekingsproces is het vaak mogelijk om direct een annuleringsverzekering af te sluiten. Het is echter niet zo dat deze verzekering dan ook meteen het goedkoopst is. In de meeste gevallen is het verstandig om een annuleringsverzekering bij een andere verzekeringsmaatschappij af te sluiten. Door zelf online de verschillende annuleringsverzekering met elkaar te vergelijken, kun je waarschijnlijk aanzienlijk besparen op de premiekosten. Het vergelijken van annuleringsverzekering hoeft niet zoveel tijd in beslag te nemen en is relatief eenvoudig.

 

Is de reisverzekering een nuttige verzekering?

De zomer staat weer voor de deur. Tijd om een zomervakantie uit te zoeken of mogelijk heb je de reis al geboekt. Vergeet niet om ook een reisverzekering af te sluiten. Zonder deze verzekering loop je kans op hoge kosten bij calamiteiten tijdens je vakantie.

Bij een reisverzekering denk je aan het verzekeren van je bagage. Dat is inderdaad een onderdeel van de reisverzekering, maar niet de belangrijkste. Denk maar eens aan de kosten van repatriëring en de zorgkosten die je mogelijk toch zelf moet betalen als je niet verzekerd bent. Waarschijnlijk ga je geen claim indienen op de reisverzekering, maar het is zeker niet uit te sluiten.

Waarom is de reisverzekering belangrijk?

Naast het verzekeren van je bagage zijn ook andere dekkingen van groot belang. Wist je dat de reisverzekering ook uitkeert als je met spoed terug moet naar Nederland. Bijvoorbeeld als je ouders in Nederland iets ernstigs overkomt. De kosten hiervan zijn hoog. Het kan ook zijn dat je zelf in het ziekenhuis terecht komen en met spoed terug moet naar Nederland. De reisverzekering keert ook uit bij repatriëring. In verband met een bosbrand moet je bijvoorbeeld uit de regio gehaald worden waar je vakantie viert. Wat dacht je van de kosten van een zoekactie als één van de kinderen spoorloos is?

In het buitenland loop je meer risico’s en dus is een reisverzekering zeker aan te raden. Ook medisch gezien is het risico veel groter. Je Nederlandse zorgverzekeraar biedt wereldwijd dekking, maar mogelijk worden niet alle kosten worden vergoedt. Dat is zeker iets om op te letten.

Vergelijk en zoek de beste reisverzekering

Je kunt bij een willekeurige verzekeraar een reisverzekering afsluiten, maar je kunt beter vergelijken en het beste aanbod kiezen. Hoewel verzekeraar vrijwel allemaal dezelfde dekking bieden, zijn de verschillen in premie tussen de verzekeraars wel groot. Zorg dat je niet teveel betaalt.

 

Verschillen tussen reisverzekeringen zijn groot

De reisverzekeringen van de diverse verzekeraars wijken sterk van elkaar af wat betreft de premie en de voorwaarden. Je kunt veel geld besparen door de reisverzekering niet af te sluiten bij de eerste de beste verzekeraar. Vergelijken loont! Je kunt de premie verlagen en de reisverzekering selecteren die qua dekking het beste bij jou past.

Op het eerste oog lijken alle reisverzekeringen dezelfde dekking te bieden, maar als je beter kijkt zijn de verschillen groot. In onze berekeningstool kun je reisverzekeringen op premie vergelijken, maar je kunt ook de onderlinge verschillen tussen de diverse verzekeringen inzien. Een reisverzekering kan wel goedkoop zijn, maar wat krijg je voor je geld? Sommige verzekeraars vergoeden maximaal €1.000 bij diefstal van bagage. Andere verzekeraars bieden een dekking van maximaal €2.500 voor bagage. Dergelijke verschillen zie je bijvoorbeeld ook bij het eigen risico en de poliskosten.

Sluit de verzekering af die aansluit bij jouw wensen

Je wilt zo weinig mogelijk betalen en de beste dekking. Daarom raden wij jou aan om de reisverzekeringen ook op voorwaarden te vergelijken. Ga jij bijvoorbeeld duiklessen nemen? Sommige verzekeraars bieden hier standaard dekking voor. Bij andere verzekeraars moet je er aanvullend voor betalen. Is de waarde van jouw bagage niet hoger dan €1.000? Voor jou is het dan geen probleem dat de reisverzekering bagage met een waarde boven €1.000 niet vergoedt.

Waarom wordt de doorlopende reisverzekering vergeleken?

Voor de meeste vakantiegangers is de doorlopende reisverzekering voordeliger dan de aflopende reisverzekering. Dit gaat zeker op als je meerdere keren op vakantie gaat. Hierbij tellen weekendjes weg ook mee. Je sluit al een doorlopende reisverzekering af voor €1,49 per maand.