Overlijdensrisicoverzekering

Overweegt u een overlijdensrisicoverzekering te nemen? Het voordeel is dat u met een overlijdensrisicoverzekering ervoor kunt zorgen dat er bij uw overlijden geld vrijkomt voor de mensen die achterblijven. Afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden en uw financiële verplichtingen bepaalt u zelf hoe en voor welk bedrag u zich verzekert. Kies een overlijdensrisicoverzekering die aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Hieronder treft u enkele veel gekozen aanbieders aan;

Kijk bij deze verzekeraars rond en zie welke verzekering het beste bij u past, en vergelijk op premie, dekking en voorwaarden.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Een overlijdensrisicoverzekering lijkt simpel, maar is eigenlijk niet het allereenvoudigste product. In elk geval is belangrijk om voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering te rade te gaan bij een deskundig adviseur. Uw vaste bank dan wel de bank waar u uw hypotheek heeft lopen, kan u hier doorgaans prima over adviseren. Zij kunnen een nauwkeurige analyse maken van uw specifieke risicoprofiel afhankelijk van zaken als uw inkomen, arbeidsovereenkomst, gezinssamenstelling, opgebouwde vermogen, leeftijd, pensioenopbouw en meer. Van een dergelijke analyse zou heel goed de uitkomst kunnen zijn dat u via andere regelingen zoals uw arbeidsovereenkomst of pensioenregeling al voldoende gedekt bent. En dat een overlijdensrisicoverzekering eigenlijk helemaal niet nodig is.

Meer weten over een overlijdensrisicoverzekering? Kijk eens op Wijzer in Geldzaken over verzekeringen bij overlijden.

Uitvaartberekenaar

Wilt u weten of het wel nodig is om zich te verzekeren tegen de kosten bij overlijden? Wilt u de kosten van een uitvaart weten? Vul dan eens een uitvaartberekenaar in, en kijk met welke kosten u rekening dient te houden. Vul bijvoorbeeld de uitvaartberekenaar van het Nibud in. Daarnaast kunt u ook een uitvaartverzekering nemen. Denk eraan of de kosten opwegen tegen de baten. De premie is hoog terwijl er alsdan vaak wel genoeg geld beschikbaar is voor uw begrafenis.

 

Rechtsbijstandverzekering

Een goede rechtsbijstandverzekering is van groot belang. U kan terecht komen in allerlei verschillende situaties waarbij een juridisch conflict kan ontstaan. Met deze verzekering kunt u terugvallen op deskundige juridische hulp zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. Kies een rechtsbijstandverzekering waarbij u zelf kunt bepalen welke dekking(en) u wilt. Deze zijn los en in combinatie met elkaar af te sluiten.

Vergelijk nu

Wilt u gedetailleerder vergelijken? Open dan onze completere vergelijkingsmodule. U kunt hier direct alle rechtsbijstandverzekeringen vergelijken. Maak een keuze uit de verzekeraars uit onderstaand overzicht.

Verzekerd tegen juridische kosten

Veel consumenten vinden het niet belangrijk; verzekerd te zijn voor rechtsbijstand. Maar u kunt toch in ongewenste situaties terechtkomen, waarbij directe hulp van een advocaat erg handig en noodzakelijk kan zijn.

Wanneer rechtsbijstandsverzekering afsluiten?

Overigens is wel de vraag of u deze relatief dure verzekering nodig heeft. Wij geven u de volgende overwegingen mee;

  • Verhoogd risicoprofiel: heeft u een koopwoning, een baan in de commerciële sector of met een inkomen boven euro 35.000 en/of besteedt u veel geld aan duurzame goederen? Dan is een rechtsbijstandverzekering zeker te overwegen.
  • Verlaagd risicoprofiel: heeft u een huurwoning, een baan in de (semi-)publieke sector of met een inkomen onder euro 35.000 en geeft u niet zoveel geld uit? Dan is het maar de vraag of een rechtsbijstandverzekering opweegt tegen de risico’s die u loopt.

Let wel; bovenstaande is geen advies of suggestie tot het afnemen van een product of dienst; win voor het afsluiten van een verzekering advies in van een deskundig assurantieadviseur. En kijk in elk geval goed rond bij het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering.

Wilt u meer weten? Kijk bij het Verbond van Verzekeraars wat een rechtsbijstandverzekering precies inhoudt.

Relevant

rechtsbijstand independer, vergelijk rechtsbijstandverzekeringen
 

Vergelijk alle verzekeringen

U vindt hier een overzicht van alle aanbieders van een bepaalde verzekering. Waar vind u de goedkoopste verzekering, welke verzekeraar biedt de laagste premie? En wat is de dekking van een verzekering? Wat zijn de belangrijkste kenmerken en precies de voorwaarden?

•Aansprakelijkheidsverzekering
•Autoverzekering
•Huisdierenverzekering
•Overlijdensrisicoverzekering
•Rechtsbijstandverzekering
•Reisverzekering
•Woonhuisverzekering en inboedelverzekering
•Zorgverzekering