Betaal ik te veel premie voor mijn autoverzekering?

Op het moment dat u al enkele jaren in het bezit bent van een auto, dan zult u wellicht niet meer de noodzaak zien om regelmatig de premie van uw autoverzekering te controleren op goedkopere mogelijkheden. Toch betaalt een groot gedeelte van de Nederlandse autobezitters maandelijks onnodig veel voor hun autoverzekering. Door elk jaar een eenvoudige vergelijking uit te voeren, ziet u direct of u momenteel ook te veel premie betaalt voor uw autoverzekering. Het overstappen naar een nieuwe verzekeringsmaatschappij is tegenwoordig enorm snel te regelen, daarom loont het vaak al om bij een klein verschil in premie te kiezen voor een andere verzekeringsmaatschappij.

Voornaamste redenen dat mensen te veel betalen voor een autoverzekering

De meest voorkomende reden dat mensen te veel premie blijven betalen voor een autoverzekering, is dat zij aangeven het naar hun idee momenteel goed geregeld te hebben. Vaak zijn ze tevreden over de service van de verzekeringsmaatschappij, waardoor overstappen niet als noodzaak wordt gezien. Het is echter zo dat er gigantisch veel verzekeringsmaatschappijen die eenzelfde service bieden voor een veel lagere maandelijkse premie. Hoewel het makkelijker lijkt om jaren bij één verzekeraar te blijven met uw autoverzekering, blijkt overstappen vaak voor veel lagere maandelijkse kosten te kunnen zorgen.

Hoe kan ik autoverzekeringen vergelijken?

Het vergelijken van autoverzekeringen kan eenvoudig en snel via onze website. Na het invullen van enkele basisgegevens ziet u direct welke premie u momenteel betaalt bij de bekendste verzekeringsmaatschappijen van Nederland. Bij elk van de aanbieders bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit, u hoeft dus voornamelijk naar de prijs en de dekking te kijken. Ziet u een interessant aanbod? Het overstappen naar een nieuwe autoverzekering kost slechts enkele minuten van uw tijd en kan eenvoudig online worden geregeld. Betaal nu zelf ook niet langer te veel voor uw autoverzekering en stap tijdig over!

Relevant

waardoor betalen mensen teveel voor verzekeringen
 

Is een all risk autoverzekering interessant?

Bij de aanschaf van een nieuwe auto is het natuurlijk ook weer tijd om de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Voordat je kunt beginnen met het vergelijken van autoverzekeringen, is het natuurlijk van belang om eerdere duidelijk te hebben naar welke verzekeringsvorm je precies zoekt. Bij autoverzekeringen worden er drie verschillende verzekeringsvormen onderscheiden, te weten de WA autoverzekering, de WA beperkt casco autoverzekering en de volledig casco (all risk) autoverzekering.

Wat is er precies verzekerd met een all risk autoverzekering?

Met een all risk verzekering ben je maximaal verzekerd met jouw auto. Onder de dekking valt o.a. schade aan de auto door een aanrijding die zelf veroorzaakt is, schade door vandalisme en schade door een slippartij. Natuurlijk wordt opzettelijk veroorzaakte schade aan de auto nooit vergoed. Met een all risk autoverzekering ben je er dus van verzekerd dat de schade aan jouw eigen auto wordt vergoed, ongeacht of jij het ongeluk hebt veroorzaakt of niet.

Wanneer is een all risk autoverzekering interessant?

Een all risk autoverzekering is voornamelijk interessant bij jonge auto’s. Natuurlijk moet je er niet aan denken dat je net een nieuwe auto hebt gekocht en binnen enkele weken na aanschaf door een aanrijding zelf voor alle schade op te moeten draaien. In een dergelijk geval kan de all risk autoverzekering direct uitkomst bieden; ongeacht de schuldvraag bij de aanrijding is de schade dan gewoon gedekt.

Wanneer is een all risk autoverzekering niet interessant?

Een all risk verzekering is doorgaans niet interessant bij auto’s met een lage dagwaarde. Meestal betreffen dit dan ook de wat oudere auto’s. Bij dergelijke auto’s loont het vaak niet om een relatief dure all risk autoverzekering af te sluiten, de maandelijks te betalen premie is dan namelijk niet in verhouding met de werkelijke waarde van het voertuig.

In het geval van een oldtimer kan het bijvoorbeeld wel interessant zijn om een all risk verzekering af te sluiten. Ondanks de leeftijd vertegenwoordigen deze auto’s meestal nog wel een hoge dagwaarde.

Bekijk ons overzicht van autoverzekeringen en zie de verschillen in premie tussen een WA dekking, een WA beperkt casco dekking en een volledig casco (all risk) dekking.

 

Ook in 2017 autoverzekering duurder

In 2016 zijn de premies van autoverzekeringen flink gestegen, gemiddeld maar liefst € 117 per jaar. De aanleiding is als volgt. Met de opkomst van het internet gingen verzekeraars steeds scherper concurreren. Zo scherp, dat de Nederlandse Bank autoverzekeraars opriep om de premie voor de autoverzekering te verhogen. En ja hoor, hier hebben ze massaal gehoor aan gegeven en blijven dit geven.

De verwachting is dat ook in 2017 autoverzekeringen fors duurder zullen worden. Dit stelt vergelijkingswebsite Independer november jl. in de Telegraaf.
Met name voor jongeren die een WA-verzekering afsluiten, zijn de gevolgen groot. Waren de premies voor met name WA-verzekeringen in 2016 al flink gestegen (€ 144 per jaar), deze zullen naar verwachting in 2017 ook nog verder stijgen. Het loont dan ook zeker de moeite om autoverzekeringen aandachtig te vergelijken. De premieverschillen kunnen groot zijn. Prijsvergelijker Pricewise wijst op de kleine lettertjes. Volgens hen rekenen sommige verzekeraars opeens vreemde heffingen die enkele tientjes per jaar kunnen kosten.

Vergelijk hier online de meest gekozen autoverzekeringen en kijk wat de verschillen in premie op dit moment zijn.