Inboedelverzekering duur

Let op; het consumenten TV-programma Kassa van de Vara waarschuwt dat inboedelverzekeringen sterk in prijs kunnen verschillen. Bij sommige verzekeraars bent u drie maal zoveel premie kwijt als bij de goedkoopste. Verzekeraars rekenen erop dat klanten te lui zijn precies de verzekering te vergelijken, en toch niet overstappen.

Ons advies; neemt u eens een keer een uurtje de tijd om uw polis van uw opstalverzekering, inboedelverzekering of woonverzekering uit uw archief te halen en op internet bij een vergelijkingswebsite te kijken of uw verzekering niet te duur is. Kijk bijvoorbeeld bij Woonverzekering voor meer informatie.

 

Premies woonverzekering lopen sterk uiteen

Een woon- of brandverzekering is niet wettelijk verplicht. Maar de meeste consumenten hebben een hypotheek, en dan zijn ze toch al verplicht om een opstalverzekering te nemen. De internetvergelijkers beoordelen enkele malen per jaar alle woonverzekeringen op dekking en premie. Maar het is altijd lastig om verzekeraars te vergelijken, omdat de dekking overal net weer anders is gedefinieerd. Je zou denken dat ze het erom doen.

Uit recent onderzoek in Belgie blijkt dat de verschillen in premie groot kunnen zijn. Daar zijn prijsverschillen tussen opstalverzekeringen, woonverzekeringen en inboedelverzekeringen geconstateerd van 80%. U kunt dus veel geld besparen door goed rond te kijken naar de goedkoopste woonverzekering.

Zelf een testje doen

Kijk bij bijvoorbeeld de veel gekozen ING woonverzekering, FBTO woonverzekering of Inshared woonverzekering. Vul online het formulier in en zie welke premie voor u en uw huis geldt bij iedere verzekeraar. Zo krijgt u een beeld wat in uw geval de verschillen in premie zijn.

 

Inboedelverzekering

Heeft u een eigen huis? Dan is naast de opstalverzekering, ook een inboedelverzekering aan te raden. De kosten vallen doorgaans mee. U kunt hieronder direct inboedelverzekeringen vergelijken. Maak uw keuze.

Vergelijk nu

Goedkope inboedelverzekeringen

Een verzekering voor uw huis is belangrijk, en denk daarbij ook aan het verzekeren van uw spullen. Met een inboedelverzekering kunt u uw spullen verzekeren tegen brand, blikseminslag, schroeien, diefstal en waterschade. En daarnaast worden vaak ook andere kosten verzekerd; denk aan de opruimings- en saneringskosten en kosten voor vervoer en opslag van bezittingen. Vergeet niet de dekking op uw sieraden, kunst- en antiekverzameling en diverse apparatuur.

Ga voor een precieze premie gedetailleerd inboedelverzekeringen vergelijken.

Uw eigendommen goed verzekerd

Met een inboedelverzekering bent u er zeker van dat uw kostbare eigendommen zijn verzekerd. Verlies van dierbare zaken kan nooit worden voorkomen, maar er is dan wel een vergoeding en u wordt snel ondersteund bij schade en dergelijke. Hierboven kunt u enkele inboedelverzekeringen vergelijken.

Meer weten?

Lees alles over Huis- en woonverzekeringen op Wijzeringeldzaken.nl. Verder kan je bij het Nibud veel vinden over verzekeringen voor huiseigenaren en kan je relevante informatie vinden over een huis kopen bij vanAtotZekerheid.nl.