Overlijdensrisicoverzekering goedkoper

De Consumentenbond signaleert dat overlijdensrisicoverzekeringen de afgelopen jaren goedkoper zijn geworden. Dit komt door een aantal ontwikkelingen; verzekeraars rekenen lagere kosten, mensen leven gemiddeld langer en door meer transparantie en concurrentie worden scherpere premies gehanteerd.

De verlagingen van premies zijn inmiddels zo groot dat als u de afgelopen jaren een overlijdensrisicoverzekering heeft afgesloten, u doorgaans beter kunt overstappen. Heeft u deze verzekering in het kader van een hypotheek? Dan moet u erop letten dat uw hypotheekbank akkoord gaat met wijziging. De Consumentenbond is positief over nieuwe toetreder tot de markt Brand New Day. Zij acteren als een echte prijsvechter met een lage kostenstructuur en goedkope premies. Zij bieden in meer dan de helft van de geteste situaties de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering.

 

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Het vinden van een goede en goedkope overlijdensrisicoverzekering is toch nog niet eenvoudig. Veel vergelijkingssites van verzekeringen hebben nog geen goeie vergelijking van dit type verzekering. Maar sinds kort kan je wel bij Independer.nl terecht. Meer dan 20 overlijdensrisicoverzekeringen worden vergeleken. Dat is nog niet heel veel, maar ze gaan het de komende tijd uitbreiden.

Er worden van elk product de belangrijkste kenmerken getoond, en er komt een rapportcijfer voor de polisvoorwaarden. Ook kan je kijken hoe andere consumenten de verzekering beoordelen. Handig!

 

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Wilt u een nieuwe overlijdensrisicoverzekering? Vergelijk alle verzekeraars en kijk goed rond, dan weet u zeker dat u een voordelige en goede overlijdensrisicoverzekering voor uw specifieke situatie vindt. Er is bij deze verzekering veel concurrentie tussen de aanbieders, dus het loont zeker de moeite om de verschillende aanbieders te vergelijken. Hieronder treft u drie veel gekozen aanbieders aan;

Kijk bij deze verzekeraars rond en zie welke verzekering het beste bij u past, en vergelijk op premie, dekking en voorwaarden.

Lage premie overlijdensrisicoverzekering

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste jaren gedaald. Sommige verzekeraars hebben inmiddels hun premies gehalveerd. De oorzaken zijn als volgt. Consumenten worden ouder, daardoor neemt de kans op overlijden tijdens de looptijd van de verzekering af. Ook wordt meer naar specifieke risico’s gekeken. Vrouwen en niet-rokers betalen minder. En de allerbelangrijkste reden is dat er meer concurrentie plaatsvindt. Na de veel afgenomen verzekeringen zoals de aansprakelijkheidsverzekering, woonverzekering en autoverzekering is dit nog een marktsegment waar de strijd met de concurrenten kan worden geleverd.