Arbeidsongeschiktheidverzekering vergelijken

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert u tegen werkeloosheid als gevolg van een medische oorzaak. Uit onderzoek van MoneyView in 2015 onder 43 arbeidsongeschiktheidsverzekeringen blijkt dat er flinke premieverschillen zijn tussen verschillende arbeidsongeschiktheids- verzekeringen. Er treden verschillen op van een factor 10 (!). Dit betekent dat u bij de ene verzekeraar voor dezelfde arbeidsongeschiktheidsverzekering ongeveer euro 500 per jaar kwijt bent, terwijl u bij de andere verzekeraar euro 5.000 per jaar kwijt bent! Overigens moet je niet alleen naar prijs kijken. De goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekeringen hebben doorgaans ook een lagere dekking en een kortere uitkeringsduur.

Er zijn goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

U dient zelf te kijken wat u wilt en hoeveel u wilt betalen. Allianz biedt met Allianz AOV Absoluut en Allianz AOV Essentie een van de goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Moet u als zelfstandige ondernemer nou wel of niet zo’n verzekering afsluiten? De meningen zijn verdeeld; de kosten zijn doorgaans hoog en de uitkeringsgronden vaak beperkt. U zal dat echt zelf moeten afwegen. Wel geldt dat de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan worden afgetrokken bij de aangifte voor de inkomstenbelasting. Aan de hoogte van deze aftrekpost is geen beperking gesteld.

Afsluiten arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wilt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Wij stellen voor om goed advies in te winnen alvorens u deze relatief dure verzekering afsluit. Het kan zeker de moeite waard zijn, maar maak bewust deze keuze. Vraag bij de verzekeraar meer informatie op, en vraag het ook eens bij een financieel adviseur.

Veelgekozen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn;
AEGON
Allianz
Amersfoortse
Avero Achmea
De Zeeuwse
Delta Lloyd
Generali
Goudse
Klaverblad
Lancyr
Movir
Nationale Nederlanden
Reaal
TAF

Relevant

independer aov, vergelijk aov allianz klaverblad