Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Het vinden van een goede en goedkope overlijdensrisicoverzekering is toch nog niet eenvoudig. Veel vergelijkingssites van verzekeringen hebben nog geen goeie vergelijking van dit type verzekering. Maar sinds kort kan je wel bij Independer.nl terecht. Meer dan 20 overlijdensrisicoverzekeringen worden vergeleken. Dat is nog niet heel veel, maar ze gaan het de komende tijd uitbreiden.

Er worden van elk product de belangrijkste kenmerken getoond, en er komt een rapportcijfer voor de polisvoorwaarden. Ook kan je kijken hoe andere consumenten de verzekering beoordelen. Handig!

 

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Wilt u een nieuwe overlijdensrisicoverzekering? Vergelijk alle verzekeraars en kijk goed rond, dan weet u zeker dat u een voordelige en goede overlijdensrisicoverzekering voor uw specifieke situatie vindt. Er is bij deze verzekering veel concurrentie tussen de aanbieders, dus het loont zeker de moeite om de verschillende aanbieders te vergelijken. Hieronder treft u drie veel gekozen aanbieders aan;

Kijk bij deze verzekeraars rond en zie welke verzekering het beste bij u past, en vergelijk op premie, dekking en voorwaarden.

Lage premie overlijdensrisicoverzekering

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste jaren gedaald. Sommige verzekeraars hebben inmiddels hun premies gehalveerd. De oorzaken zijn als volgt. Consumenten worden ouder, daardoor neemt de kans op overlijden tijdens de looptijd van de verzekering af. Ook wordt meer naar specifieke risico’s gekeken. Vrouwen en niet-rokers betalen minder. En de allerbelangrijkste reden is dat er meer concurrentie plaatsvindt. Na de veel afgenomen verzekeringen zoals de aansprakelijkheidsverzekering, woonverzekering en autoverzekering is dit nog een marktsegment waar de strijd met de concurrenten kan worden geleverd.

 

Premie overlijdensrisicoverzekering kan goedkoper

Er zijn diverse soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Met name de hoogte van de uitkering is een belangrijke variabele. Bij de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het uit te keren bedrag altijd hetzelfde. Alternatieven zijn de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering en de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering . De premies daarvoor zijn lager, want u krijgt uiteindelijk minder.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten bij het afsluiten van een hypotheek. Logisch, want de hypotheekverstrekker wil zekerheid dat de schuld wordt afbetaald, ook als u niet meer zou leven.

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken
U kunt heel veel geld besparen door overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken. Ook tussentijds overstappen loont! Uit onderzoek van Independer.nl blijkt dat mensen met een overlijdensrisicoverzekering gemiddeld 9500 euro over de gehele looptijd kunnen besparen door over te stappen. De premie is met name afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde en de hoogte van het te verzekeren bedrag.