Overstappen van zorgverzekering

Dit jaar stappen er naar verwachting meer dan 1 miljoen Nederlanders over van zorgverzekering. Met name de laatste dagen van het jaar stappen er nog veel mensen over. Wilt u overstappen van ziektekostenverzekering? Dan dient u voor het einde van het jaar, dus 31 december, uw huidige zorgverzekering op te zeggen. Stap dus op tijd over van zorgverzekering! U kunt vervolgens tot en met 31 januari van het volgende jaar een andere zorgverzekeraar uitzoeken.

Goedkope zorgverzekering 2013

In het kort zijn voor 2013 de volgende elementen van belang bij het kiezen van een zorgverzekering;

  • Maak een keuze uit het eigen risico dat u wilt lopen bovenop het verplicht eigen risico van euro 350,00. U kunt euro 500,00 vrijwillig eigen risico extra nemen, waarmee u een totaal eigen risico van euro 850,00 heeft. Dit scheelt u ongeveer euro 20,00 tot 30,00 premie per maand.
  • Bedenk of u bereid bent om iets minder service en zorg af te nemen. Elke zichzelf respecterende zorgverzekeraar heeft inmiddels een internetlabel, die net iets minder service en dekking geeft. Maar wel een stuk lager in de premie is. Zo is Zekur van Unive en AnderZorg van CZ. En dat scheelt nog eens zo’n euro 20,00 premie per maand.
  • Bekijk tot slot welke aanvullende verzekeringen u echt nodig heeft. Wist u dat u tactisch zorg kunt inkopen? Daarmee willen wij zeggen dat u bijvoorbeeld een jaartje geen tandartsverzekering neemt en uw kosten van tandenverzorging minimaliseert, om het volgende jaar wel een uitgebreide tandartsdekking te kiezen en uw tanden eens goed te verzorgen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Meer weten over de meest voordelige zorgverzekeringen? Kijk bijvoorbeeld op Zorgverzekering vergelijken. Hier ziet u dat in 2013 zorgverzekeraar Zekur de goedkoopste zorgverzekering met een verhoogd eigen risico van euro 850,00 is, terwijl AnderZorg de goedkoopste zorgverzekering met een standaard eigen risico van euro 350,00 is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *