Hoeveel levert overstappen zorgverzekering op?

Elk jaar in december stappen honderdduizenden consumenten over van zorgverzekeraar. Dit jaar zijn maar liefst 1,4 miljoen consumenten van plan om een andere zorgverzekering af te sluiten.

Overstappen zorgverzekering 2016

Wanneer is overstappen zinvol? Hoeveel levert overstappen eigenlijk op? Het antwoord kan niet in algemene zin worden gegeven. Daarvoor is het echt nodig om zelf zorgverzekeraars te vergelijken. De besparing hangt af van hoeveel u nu betaalt, en welk eigen risico en aanvullende dekkingen u wenst.

Wel kan een indicatie worden gegeven. Gemiddeld genomen kunnen consumenten maximaal 531 euro besparen. Dat is namelijk het verschil tussen de allergoedkoopste basiszorgverzekering met het allerhoogste eigen risico (385 euro), in vergelijking met allerduurste zorgverzekering met het allerlaagste eigen risico (885 euro). Dat is toch bijna zo’n 50 euro per maand dat kan worden bespaard!

Direct zorgpremies vergelijken

Wilt u uw besparing weten? U kunt hier online de goedkoopste zorgverzekering voor 2016 vinden. Vul hieronder uw gegevens in, en bekijk onze vergelijking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten