Hoeveel kun je besparen op de zorgverzekering?

De premies voor de zorgverzekering van 2017 zijn bekend. De nieuwe polis krijg je thuisgestuurd, maar het zal een flinke teleurstelling zijn. De premies zijn zelfs tot 12 euro per maand gestegen.

Tot 31 december kun je jouw zorgverzekering nog opzeggen, maar dat doe je natuurlijk niet zomaar. Je wilt eerst een andere zorgverzekering kiezen. Gelukkig hoef je niet zelf alle websites van verzekeraars af te speuren op zoek naar de beste deal. Je kunt eenvoudig via onze zorgvergelijker polissen vergelijken en de beste kiezen. Een eenvoudige en snelle manier om in 2017 honderden euro’s te besparen.

Wat als de nieuwe verzekeraar mijn aanvraag afwijst?

Veel Nederlanders durven onterecht niet over te stappen naar een andere zorgverzekering. Het lijkt veel gedoe en de angst bestaat dat de overstap niet goed komt. Die angst is volkomen onterecht. De nieuwe zorgverzekeraar zorgt voor de opzegging van je oude zorgverzekering. Je ontvangt de bevestiging van de nieuwe verzekeraar. Je nieuwe verzekeraar is verplicht om je voor de basisverzekering te accepteren. Voor de aanvullende verzekering kunnen er toetredingseisen gelden, maar dat is meestal niet het geval.

Waarom zou je teveel betalen?

De meeste consumenten zitten nog steeds bij de zorgverzekeraar waar ze in 2006 bij terecht zijn gekomen. Waarom? Omdat het eng is om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Jarenlang zijn om dezelfde reden Nederlanders ook te lang trouw gebleven aan de te dure energiemaatschappijen. Er wordt nu massaal overgestapt, en wat blijkt? De concurrentie neemt toe en de tarieven worden scherper. Met de zorgverzekering gaat dit waarschijnlijk ook gebeuren. Er moet namelijk een keer een einde komen aan de jaarlijks stijgende premie van de zorgverzekering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten