Gaat premie voor zorgverzekering in 2017 omhoog?

Gaat de premie voor de zorgverzekering in 2017 stijgen? Met Prinsjesdag heeft het kabinet voorspeld dat de premie voor de zorgverzekering van 2017 met een paar euro’s gaat stijgen. Helaas pakt het in de praktijk anders uit.

De zorgverzekeraars moeten de premie voor de zorgverzekering uiterlijk half november bekend maken. Van de ruime tijd maken veel grote verzekeraars ook gebruik van. Ze willen eerst weten wat de concurrentie doet voordat ze de premie voor volgend jaar bekend maken. De verzekeraar DSW doet niet aan dit spelletje mee. Zij hebben de premie voor 2017 al in september bekend gemaakt.

De zorgpremie 2017 van DSW

Door de voorspellingen van het Kabinet werd er een licht stijgende premie verwacht, maar DSW kwam met een verhoging van maar liefst €9,25 per maand. Dit is €5,75 per maand meer dan verwacht. Volgens DSW heeft de politiek bij de voorspellingen er rekening mee gehouden dat de zorgverzekeraars een deel van hun vermogen gingen gebruiken om de premie omlaag te brengen. Dat is geen onlogische gedachte, want verzekeraars hebben de zorgpremie van 2016 al kunstmatig laag gehouden door hun reserves in te zetten. Helaas mogen verzekeraars niet nog meer interen op hun vermogen, anders voldoen ze niet meer aan de kapitaaleisen van de toezichthouders.

Nu is het nog maar de vraag wat de andere verzekeraars doen. Drukken zij ook een tientje bij de premie op of kunnen ze de verhoging beperkt houden? Het loont ook in 2017 weer om de premies van de verzekeraars te vergelijken. De verschillen zullen zoals ieder jaar groot zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten