Overstappen van zorgverzekering?

Lees hier enkele tips om te kijken of het zinvol is om van zorgverzekering over te stappen.

Het basispakket voor een zorgverzekering is in heel Nederland en bij alle verzekeraars gelijk. Alhoewel u dat niet zou denken, lopen de premies voor het basispakket aanzienlijk uiteen. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste polis bedraagt maar liefst 240 euro. Het is daarom slim om toch even te kijken bij de vergelijkingswebsites voor een overzicht van de goedkoopste zorgverzekeringen.

Internetverzekeraars zijn ongeveer 10% goedkoper. Maar krijgt u daar ook dezelfde service? Bij VGZ kunt u bijvoorbeeld overstappen naar Blue. U bespaart dan 135 euro, terwijl u volgens de wet dezelfde service krijgt.

Heeft u wel een aanvullende verzekering nodig? De kosten stijgen flink in 2012, en het is maar de vraag of u met de maximale dekkingen die gelden wel voldoende bent afgedekt tegen de optredende risico’s. Misschien kunt u beter zelf een potje opbouwen. Dat is wellicht goedkoper. Met name bij de veelgebruikte tandartsverzekering is dit een lastige afweging. Overleg met anderen wat voor u verstandig is.

Nog een goede tip; raadpleeg altijd meerdere vergelijkingssites, zodat u kunt profiteren van
exclusieve kortingsacties die sommige internetsites hebben met verzekeraars.

Tot slot; u kunt nog tot 31 december a.s. uw huidige zorgverzekering opzeggen, daarna niet meer. U moet dus wel opschieten om nog van een besparing te kunnen profiteren.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *