Jongeren duurdere autoverzekering

Opnieuw blijkt dat jongeren meer betalen voor een autoverzekering. Automobilisten tot 21 jaar betalen zijn maar liefst twee keer zoveel premie kwijt aan de verzekering voor hun auto als een gemiddelde autobezitter. Dat blijft toch opmerkelijk.

Tot 25 jaar flink hogere premie

Jongeren tot 21 jaar zijn per jaar zo’n € 2.000 voor hun autoverzekering kwijt, terwijl een gemiddelde Nederlander minder dan € 1.000 per jaar kwijt is aan premies. In de jaren tot en met 25 jaar daalt de premie een stuk, maar blijft nog steeds duur met rond de € 1.400 per jaar. Pas na 25 jaar wordt de premie gelijk aan de gemiddelde verzekerde.

Jongeren meer risico op schade

Dit kan verklaard worden omdat jonge automobilisten simpelweg minder schadevrije jaren hebben opgebouwd, en zij statistisch gezien meer risico op een ongeluk of schade hebben. Het is echter een fors prijsverschil, terwijl juist deze groep minder te besteden heeft. Vooralsnog is er geen aanleiding voor de verzekeraars om dit te wijzigen. De toezichthouders maken hier ook geen opmerkingen over. Kennelijk betaalt deze groep de premie die past bij hun risicoprofiel.

Wil je weten hoeveel premie jij moet betalen voor het verzekeren van je auto? Vul onze vergelijker van autoverzekeringen in, en je ziet direct de premiekosten bij de grotere verzekeraars.

 

Autoverzekering berekenen

Zoek je een verzekering voor je auto? Vroeger moest je verzekeraars bellen en een premievoorstel opvragen. Tegenwoordig kan je bij vrijwel alle verzekeraars online een premieberekening doen. En nog beter, er zijn allerlei vergelijkingssites waar je autoverzekeringen eenvoudig kan vergelijken. Zo zie je direct hoeveel premie je moet betalen.

Check jaarlijks je autoverzekering

Consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, maar ook vergelijkingssites zoals Independer, adviseren om jaarlijks je verzekeringen te checken. Het blijkt namelijk dat vooral op de autoverzekering veel geld te besparen is; tot wel € 300 per jaar! Krijg je een nieuw overzicht van je premie, controleer dan in elk geval even of de opgenomen informatie nog correct is, en kijk vervolgens eens op een vergelijkingssite of je niet teveel betaalt voor je autoverzekering. Uit diverse onderzoeken van Kassa en het Nibud blijkt namelijk dat in de afgelopen jaren autoverzekeringen steeds duurder zijn geworden.

Bekijk of je dekking nog passend is

Verder is het ook verstandig om je dekking eens tegen het licht te houden. Heb je nu een WA of WA-plus dekking? Vaak kun je voor maar een paar euro meer per maand een all risk autoverzekering afsluiten. Voordeel is dat je dan stukken beter verzekerd bent, ook voor schade die je onverhoopt zelf hebt veroorzaakt.

Vergelijken en overstappen loont

Verzekeraars zijn naarstig op zoek naar nieuwe klanten. Voor de meeste consumenten is het aantrekkelijk om van autoverzekering over te stappen. Bekijk in elk geval even wanneer je je huidige autoverzekering kan opzeggen. Dan weet je wanneer het mogelijk is om over te stappen. Meer weten waar je op moet letten als je een nieuwe autoverzekering zoekt? Wij geven tips voor het vergelijken van autoverzekeringen. Je vindt zo makkelijk de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie.

 

Betaal ik te veel premie voor mijn autoverzekering?

Op het moment dat u al enkele jaren in het bezit bent van een auto, dan zult u wellicht niet meer de noodzaak zien om regelmatig de premie van uw autoverzekering te controleren op goedkopere mogelijkheden. Toch betaalt een groot gedeelte van de Nederlandse autobezitters maandelijks onnodig veel voor hun autoverzekering. Door elk jaar een eenvoudige vergelijking uit te voeren, ziet u direct of u momenteel ook te veel premie betaalt voor uw autoverzekering. Het overstappen naar een nieuwe verzekeringsmaatschappij is tegenwoordig enorm snel te regelen, daarom loont het vaak al om bij een klein verschil in premie te kiezen voor een andere verzekeringsmaatschappij.

Voornaamste redenen dat mensen te veel betalen voor een autoverzekering

De meest voorkomende reden dat mensen te veel premie blijven betalen voor een autoverzekering, is dat zij aangeven het naar hun idee momenteel goed geregeld te hebben. Vaak zijn ze tevreden over de service van de verzekeringsmaatschappij, waardoor overstappen niet als noodzaak wordt gezien. Het is echter zo dat er gigantisch veel verzekeringsmaatschappijen die eenzelfde service bieden voor een veel lagere maandelijkse premie. Hoewel het makkelijker lijkt om jaren bij één verzekeraar te blijven met uw autoverzekering, blijkt overstappen vaak voor veel lagere maandelijkse kosten te kunnen zorgen.

Hoe kan ik autoverzekeringen vergelijken?

Het vergelijken van autoverzekeringen kan eenvoudig en snel via onze website. Na het invullen van enkele basisgegevens ziet u direct welke premie u momenteel betaalt bij de bekendste verzekeringsmaatschappijen van Nederland. Bij elk van de aanbieders bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit, u hoeft dus voornamelijk naar de prijs en de dekking te kijken. Ziet u een interessant aanbod? Het overstappen naar een nieuwe autoverzekering kost slechts enkele minuten van uw tijd en kan eenvoudig online worden geregeld. Betaal nu zelf ook niet langer te veel voor uw autoverzekering en stap tijdig over!

Relevant

betaal ik te veel autoverzekring, waardoor betalen mensen teveel voor verzekeringen