Voorkom oververzekeren

Consumenten betalen vaak teveel verzekeringspremie

Heerlijk gevoel om overal verzekerd voor te zijn. We beseffen alleen vaak niet dat een groot deel van ons inkomen wordt uitgegeven aan al deze verzekeringen. We sluiten soms zoveel verzekeringen af, dat we eigenlijk niet eens meer weten waarvoor we überhaupt verzekerd zijn. Dat leidt er soms zelfs toe dat we dubbel verzekerd en dus over verzekerd zijn, en dat we dus eigenlijk voor niets zoveel aan verzekeringspremies kwijt zijn.

Veelal dubbele dekking…

Als iets twee keer gedekt is door twee verschillende verzekeringen is er sprake van oververzekering. Een goed voorbeeld hiervan is de verzekering voor je mobiele telefoon. Heel vaak wordt naast het abonnement ook nog eens een verzekering voor de iPhone afgesloten. Een heleboel mensen weten niet dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is, de iPhone is namelijk al gedekt door de inboedelverzekering. Ook het hebben van een zorgverzekering en een reisverzekering kan tot oververzekering leiden. Bij autoverzekeringen kun je je afvragen of het gezien de leeftijd van de auto nodig is om de auto allrisk te verzekeren.

En soms tegelijk onderverzekerd voor bepaalde zaken…

Naast oververzekering kan er ook sprake van onderverzekering zijn. Om onderverzekering te voorkomen, is het van belang om in ieder geval een aansprakelijkheidsverzekering, een zorgverzekering en een opstalverzekering af te sluiten.

Check je dekking

Het is in ieder geval van belang om eens goed na te kijken waarvoor je een verzekering hebt afgesloten en in welke mate je gedekt bent. Daarnaast kun je om kosten te besparen via vergelijkingssites checken of je niet te veel premie betaalt voor een verzekering in vergelijking met andere aanbieders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten