Vaste lasten in 2019 10% duurder

In 2019 zijn de vaste lasten voor een gemiddeld Nederlands gezin gestegen met € 700,- naar zo’n € 7.000,- per jaar. Dat is een stijging van 10%(!). De stijging vloeit vooral voort uit een verhoging van de energiebelastingen en de zorgpremies. Maar ook de verhoging van de lage BTW van 6% naar 9% speelt parten.

Dit alles betekent dat consumenten nog beter op hun kosten letten. En dat is te merken. Op diverse vergelijkingssites is het aantal overstappers van verzekeringen, energieleverancier of telecomprovider met maar liefst een kwart gestegen. Niet onlogisch, want met overstappen van verzekeraar kan een Nederlands huishouden zomaar € 200 tot € 300 op jaarbasis besparen. Consumenten stappen vooral over in de laatste drie maanden van het jaar. Met name bij zorgverzekeringen en autoverzekeringen stappen consumenten steeds vaker over naar een nieuwe verzekeraar.

De zorgverzekeraars wijzigen elk jaar hun premie en het pakket dat is verzekerd. Daarom is het zeker verstandig om te checken of je zorgverzekeraar nog wel de beste zorgverzekering voor jouw omstandigheden en situatie biedt.
Nog in sterkere mate geldt dit voor je autoverzekering. Autoverzekeraars bieden overstappers een welkomstpremie die kan oplopen tot € 150 per jaar. Als je elk jaar overstapt, kan je dus elk jaar profiteren van een flinke korting. Kijk verder bij onze zorgverzekering vergelijker of autoverzekering vergelijker of jij kan besparen op je verzekering.

2 reacties op “Vaste lasten in 2019 10% duurder”

  1. Is het mogelijk om in Nederland een huis, inboedel en auto verzekering aan te gaan met een verzekeraar in plaats van 3 verschillende verzekeraars te gebruiken en misschien hierdoor een betere premie te betalen? In Engeland is dit wel het geval, helemaal een huis en inboedelverzekering is heel normaal en kost dus minder. Ik zou hier graag een antwoord op krijgen zodat ik mijn dochter die in Nederland woont, op de hoogte kan houden en haar misschien wat geld kan besparen. Vriendelijke dank.

    00
    Rate this

    1. Dat is zeker aan te raden. Een opstalverzekering voor het huis en een inboedelverzekering voor de inboedel wordt door de meeste verzekeraars ook als combinatie aangeboden, dit heet ook wel een woonverzekering of woonhuisverzekering. Je weet dan zeker de twee verzekeringen goed op elkaar zijn aangesloten, en er geen licht tussen valt. En het is bij diverse verzekeraars ook goedkoper; zij bieden premiekortingen of een zogenaamde pakketkorting als je meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit. Je betaalt dan in elk geval minder voor een pakket dan voor de losse verzekeringen opgeteld. Voorbeelden zijn ABN Amro, Allianz, ANWB, ASR, Goudse, Interpolis, nowGo, Reaal, SNS, Unigarant, Univé, Woongarant en ZLM.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *