Tips bij het vergelijken van verzekeraars

Hoogstwaarschijnlijk behoort het vergelijken van verzekeraars en het vergelijken van verzekeringen niet tot uw favoriete jaarlijkse bezigheden. Toch kunt u door goed te vergelijken veel geld besparen. Daar waar u misschien geen geld bespaart, kunt u door te vergelijken toch een verzekering afsluiten met aanzienlijk betere polisvoorwaarden. Door verzekeraars te vergelijken kunt u dus enerzijds besparen op de maandelijkse premiekosten en anderzijds de kwaliteit van uw verzekeringspolis verhogen. In dit artikel geven we u een aantal tips, waardoor het vergelijken van verzekeraars en verzekeringen een stuk gemakkelijker weet.

1. Kies de juiste momenten om verzekeraars te vergelijken

Gedurende het jaar zijn er meerdere momenten waarop het vergelijken van verzekeraars aanzienlijke voordelingen met zich meebrengt. Voor het vergelijken van zorgverzekeraars ligt dit moment bijvoorbeeld aan het eind van elk kalanderjaar. Aan het eind van het jaar starten de grote verzekeraars gigantische marketingcampagnes, waardoor de prijzen voor een verzekering vaak ook aanzienlijk lager liggen. Onder zorgverzekeraars heerst een aanzienlijke concurrentiestrijd, waar jij als consument bij het vergelijken natuurlijk goed van kunt profiteren!

2. Vergelijk ook de minder bekende verzekeraars

De meeste consumenten kiezen voor specifieke verzekeraars, omdat zij deze goed kennen of er al langere tijd klant zijn (geweest). Toch loont het ook om de minder bekende (online) verzekeraars goed te vergelijken. Deze verzekeraars hebben vaak minder (marketing)kosten en kunnen daardoor ook aanzienlijk lagere premies aanbieden. Natuurlijk is het ook van belang (net als bij de bekendere verzekeraars) om de polisvoorwaarden voor het afsluiten van de verzekering goed door te nemen.

3. Wacht niet te lang met beslissen

Heb je eenmaal een goede verzekering gevonden met voordelige polisvoorwaarden? Wacht dan niet te lang met het afsluiten van de verzekering. De premies van verzekeraars kunnen, mede vanwege concurrentiestrijd, op korte termijn flink fluctueren. Daar waar u nu bijvoorbeeld een premie voor een voordelig tarief kunt afsluiten bij een verzekeraar, kan dit tarief over enkele weken tot wel dubbel zo hoog zijn. Weet u zeker dat u de verzekering nodig hebt? Sluit dan de verzekering direct af!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *