Goedkoopste verzekeraar van Nederland

Zoek je de goedkoopste verzekering voor je auto of huis, of de goedkoopste zorgverzekering? Onafhankelijke consumentenorganisaties constateren na uitgebreid en herhaaldelijk onderzoek dat er niet simpelweg een goedkope verzekeraar kan worden benoemd. Voor elke consument en elke situatie is de uitkomst weer anders. Welke bezittingen heeft u? Welke dekking wilt u? Hoeveel eigen risico wilt u dragen?

Goedkoopste is niet meest voordelige

Voorop staat natuurlijk dat de goedkoopste niet de beste hoeft te zijn. U kunt wel de allergoedkoopste verzekering afsluiten, maar als deze nauwelijks iets dekt, betaalt u premie voor iets waar u niets aan heeft. Het is beter om te kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding, dus welke verzekering het meest voordelig voor uw wensen en situatie is.

  • Autoverzekering: wilt u voor uw auto een volledige all risk dekking, of volstaat de minimale WA-dekking?

  • Opstalverzekering: wilt naast het casco, ook de ramen en aanvullende risico’s zoals storm verzekeren?

  • Inboedelverzekering: hoeveel waardevolle spullen heeft u echt thuis? En is het handig om de inboedelverzekering af te sluiten in combinatie met de opstalverzekering; een zogenaamde woonhuisverzekering?

  • Zorgverzekering: wilt u komend jaar wel of niet aanvullende dekkingen? Zijn zaken als fysiotherapie en tandarts nodig om te verzekeren?

  • Reisverzekering: is uw reisverzekering nog up-to-date? Reist u meer dan 3 weken per jaar? Dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Reist u minder? Dan is een tijdelijke reisverzekering ook prima.

Alle verzekeringen bij een verzekeraar?

Onafhankelijke consumentenorganisaties hebben ook gekeken of het verstandig is om alle verzekeringen bij een en dezelfde verzekeraar af te sluiten. Er worden dan kortingen zoals een combinatiekorting of pakketkorting of pakketvoordeel gegeven. Echter, ook met deze kortingen is het zeker niet het geval dat u bij een verzekeraar voor al uw verzekeringen het meest voordelig uit bent. Het beste is om per verzekering te kijken waar u de meest voordelige aanbieding kunt krijgen. Zo geeft voor een autoverzekering de Consumentenbond het volgende aan;
“Zeker bij een autoverzekering loont het de moeite om goed naar prijs en dekking te kijken. De meeste goedkope autoverzekeringen zijn gespecialiseerd in 1 product en hebben vaak een scherpere prijs dan aanbieders die een verzekeringspakket aanbieden.”

Kijk verder bij onze diverse overzichten van verschillende verzekeringen, en kijk welke verzekeraar voor u de meest gunstige of voordelige is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten