Welke verzekeringen kun je het beste vergelijken?

In principe zijn alle verzekeringen te vergelijken. Er zitten namelijk grote verschillen in premie en in de dekkingen bij de diverse verzekeraars. Toch zijn er een aantal verzekeringen waar meer winst mee behaald kan worden. De beste verzekering om te vergelijken is de autoverzekering. De premieverschillen kunnen namelijk ontzettend groot zijn.

Wist je dat je bij de duurste verzekeraar in sommige gevallen tot vier keer zoveel premie moet betalen in vergelijking met de goedkoopste verzekeraar? Op de autoverzekering kun je eenvoudig een paar honderd euro besparen door de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit wordt mede veroorzaakt door strategie van verzekeraars. Verzekeraars richten zich vaak op bepaalde doelgroepen. Bij verzekeraar X kunnen verzekerden tussen 40 en 50 jaar oud goedkoper verzekeren, terwijl verzekeraar Y zich weer speciaal richt op jonge bestuurders tot bijvoorbeeld 24 jaar oud.

Verbaas je er niet over, maar profiteer ervan

Vergelijk je autoverzekering maar eens met het huidige aanbod. Zit je al jaren bij dezelfde verzekeraar? Grote kans dat je aanzienlijk kunt besparen. De grootste besparing is te realiseren door jaarlijks de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het lijkt veel moeite, maar een verzekering oversluiten kost je hooguit een paar minuten tijd.

Verschil in dekking

Alle verzekeraars hanteren ongeveer dezelfde dekkingen. Er zullen nauwelijks verschillen zitten tussen de WA/casco verzekeringen van de tientallen verzekeraars. Het zullen in ieder geval geen essentiële verschillen zijn. Verzekeraars hebben namelijk de neiging om elkaar te kopiëren. Zodra één verzekeraar komt met vernieuwende ruimere polisvoorwaarden, overwegen ook de overige verzekeraars om verruimingen in de polisvoorwaarden op te nemen.

Kortom, vergelijken loont en zal je een grote besparing op de dure autoverzekering kunnen opleveren. Als je toch bezig bent, kun je ook gelijk even kijken naar de prijsverschillen in de overige verzekeringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *