Verzekeringen zelf vergelijken of gaat u naar een tussenpersoon?

Verzekeringsadviseurs zeggen dat ze onafhankelijk zijn. Daar twijfelen wij ook niet aan, maar wat ze er vaak niet bij zeggen is dat ze maar met een beperkt aantal verzekeraars een samenwerking hebben. Je kunt beter online verzekeringen vergelijken.

Hoe kun je het beste verzekeringen vergelijken? Via een verzekeringsadviseur die maar een beperkte keuze biedt aan verzekeraars. Of via een onafhankelijke vergelijker waarbij veel meer verzekeraars in de vergelijking worden meegenomen? Bij de laatste optie natuurlijk.

Verzekeringsadviseurs werken samen met de duurdere verzekeraars

De verzekeringsadviseur heeft nog een groot nadeel. De verzekeraars waar ze tussen kunnen kiezen zijn meestal ook nog de duurdere verzekeraars. Zij nemen namelijk uitsluitend de verzekeraars in de vergelijking mee die verzekeringen afsluiten via tussenpersonen. De tussenpersoon moet ook nog een afsluitprovisie en een doorlopende provisie vangen, dus moeten de tarieven wel hoog zijn.

Vergelijkingssites moeten toch ook geld verdienen?

Vergelijkingssites moeten natuurlijk ook geld verdienen. Per gesloten verzekering geeft de verzekeraar een eenmalige vergoeding. Deze vergoeding is gemiddeld lager dan de vergoeding die de tussenpersonen krijgen voor het aan de man brengen van de te dure verzekeringen. Zelf vergelijken bespaart u dus in de portemonnee.

Hoe zit het dan bij schade?

Veel Nederlanders sluiten een verzekering af via een adviseur omdat ze ergens terecht willen kunnen bij schade. De meeste tussenpersonen zijn niets meer dan een doorgeefluik tussen de verzekerde en de verzekeraar. Meestal voegt het dus niets toe om een tussenpersoon in te schakelen bij schade. Het kan zelfs vertragend werken. Je kunt beter rechtstreeks zaken doen met de verzekeraar. Zij wikkelen namelijk de schade af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten