Vergelijken van de vaste lasten

Iedereen kan besparen op de vaste lasten, of het nou gaat om de kosten voor de autoverzekering, het energiecontract of de zorgverzekering. Je kan via allerlei vergelijkingswebsites een check doen door je kosten van je huidige aanbieder te vergelijken met andere aanbieders. Of dit nou gaat om je auto, je huis of je vakantie verzekeren. Maar ook je internetabonnement en je energiecontract kan je makkelijk en snel tegen het licht houden. Door bijvoorbeeld alle energiebedrijven van Nederland te vergelijken, zie je meteen welke leverancier goedkopere energie aanbiedt. En waarom zou je die kans aan je voorbij laten gaan?

Drie basisverzekeringen en tal van aanvullende mogelijkheden

Kijk je naar je autoverzekering, dan zie je dat er drie basisverzekeringen zijn en dat je de auto op allerlei manieren aanvullend kunt verzekeren. De drie basisverzekeringen zijn WA, WA beperkt casco en allrisk. De WA-verzekering is wettelijk verplicht want als je met de auto de weg op gaat dan is een verzekering verplicht. De WA-verzekering vergoedt alleen de schade die je aanricht aan anderen. Dat is bij WA beperkt casco ook zo. Nu echter is de auto ook verzekerd tegen schade als gevolg van storm en inbraak.

WA-verzekering voor auto’s vanaf tien jaar oud

Een allriskverzekering vergoedt ook de schade aan de eigen auto. Dit is dan ook de duurste verzekering. Voor je de verschillende verzekeraars gaat vergelijken, kijk je eerst of je over verzekerd bent. Zo is een allriskverzekering alleen rendabel als je auto nog een bepaalde waarde heeft en niet ouder is dan vijf jaar. De WA beperkt casco is prima voor auto’s tussen de zes en tien jaar oud en alleen een WA-verzekering is prima voor auto’s vanaf tien jaar. Vervolgens vergelijk je de verzekeraars en kies je die met de beste voorwaarden.

Wat zijn jouw wensen wat betreft de zorg en ga vergelijken

Ga je zorgverzekeringen vergelijken, dan breng je eerst de wensen wat betreft de zorg in kaart en vraag jij je af of aanvullende verzekeringen wel noodzakelijk zijn. Heb je dat voor ogen dan is het opnieuw de zaak om verzekeringen te vergelijken en de verzekering te kiezen met de beste voorwaarden. Vervolgens kun je tot en met 31 december overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Bespaar al snel honderden euro’s op je energierekening

Zeker op de energierekening kun je op jaarbasis al snel honderden euro’s besparen. Ook nu is het vooral een kwestie de verschillende aanbieders te vergelijken en de voor jou goedkoopste aanbieder te kiezen en over te stappen. Overstappen is allesbehalve ingewikkeld. Je wordt vrijwel geheel ontzorgd en zelfs het opzeggen bij de huidige leverancier wordt vaak voor je geregeld. Vergelijk energie via bijvoorbeeld de vergelijkingswebsite easyswitch en je kunt al snel tot een bedrag van 200 euro op jaarbasis besparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten