Vaste lasten in 2019 10% duurder

In 2019 zijn de vaste lasten voor een gemiddeld Nederlands gezin gestegen met € 700,- naar zo’n € 7.000,- per jaar. Dat is een stijging van 10%(!). De stijging vloeit vooral voort uit een verhoging van de energiebelastingen en de zorgpremies. Maar ook de verhoging van de lage BTW van 6% naar 9% speelt parten.

Dit alles betekent dat consumenten nog beter op hun kosten letten. En dat is te merken. Op diverse vergelijkingssites is het aantal overstappers van verzekeringen, energieleverancier of telecomprovider met maar liefst een kwart gestegen. Niet onlogisch, want met overstappen van verzekeraar kan een Nederlands huishouden zomaar € 200 tot € 300 op jaarbasis besparen. Consumenten stappen vooral over in de laatste drie maanden van het jaar. Met name bij zorgverzekeringen en autoverzekeringen stappen consumenten steeds vaker over naar een nieuwe verzekeraar.

De zorgverzekeraars wijzigen elk jaar hun premie en het pakket dat is verzekerd. Daarom is het zeker verstandig om te checken of je zorgverzekeraar nog wel de beste zorgverzekering voor jouw omstandigheden en situatie biedt.
Nog in sterkere mate geldt dit voor je autoverzekering. Autoverzekeraars bieden overstappers een welkomstpremie die kan oplopen tot € 150 per jaar. Als je elk jaar overstapt, kan je dus elk jaar profiteren van een flinke korting. Kijk verder bij onze zorgverzekering vergelijker of autoverzekering vergelijker of jij kan besparen op je verzekering.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *