Uitvaartverzekering kiezen

Het is nooit fijn erover na te denken wat er allemaal geregeld zal moeten worden in het geval van overlijden van uzelf of uw naasten. Maar als u uw familie en nabestaanden niet met de kosten en de zorg voor uw uitvaart wilt opzadelen zijn er tegenwoordig uitvaartverzekeringen die dit voor u uit handen nemen. Er zijn diverse aanbieders van uitvaartverzekeringen, zoals Monuta, Dela en Yarden. De maandelijkse premie hangt af van de omvang die u wenst voor uw uitvaart maar vanaf enkele euro’s per maand bent u al verzekerd.

De dagen en weken onmiddellijk na het overlijden van een geliefd iemand zijn vaak de zwaarste weken voor de nabestaanden. Echter moeten in deze emotionele tijd ook de meeste dingen geregeld worden wat betreft de uitvaart. Wist u dat u bijna alles van te voren al kunt regelen en bepalen? Alleen u weet wat uw wensen voor uw uitvaart zijn. Het is verstandig dit van te voren al duidelijk te formuleren om uw familie zo een last van hun schouders te nemen wanneer het zo ver is. Het enige waar u nabestaanden mee bezig moeten zijn in zo een situatie is het rouwen zelf. Zonder administratie en zonder stapels rekeningen op de deurmat.

Uitvaartverzekeraars kunnen u prima helpen bij het kiezen van de juiste uitvaartverzekering. Zo kunt u zeker zijn dat na uw dood alles zo wordt geregeld zoals u het wenst. Prefereert u een crematie of een begrafenis? Wilt u een eenvoudige of een hoogwaardige kist? Wilt u dat er tijdens de ceremonie voor muziek is gezorgd? Zij bieden vele verschillende pakketten aan zodat wij in uw individuele wensen kunnen voorzien. Van eenvoudige intieme uitvaart tot en uitgebreid programma met bij voorbeeld een zanger of eten achteraf. U kunt al uw wensen omtrent uw uitvaart vastleggen en u voor uw gewenste uitvaart verzekeren. Hierbij zullen afhankelijk van het pakket wat u kiest niet alleen de kosten gedekt worden maar ook het regelen van de uitvaart zelf zal een uitvaartverzekeraar volledig in handen nemen. Wie alleen een geldbedrag wenst uit te keren aan de nabestaanden kan ook dat gemakkelijk regelen door een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten. Neemt u gerust contact met een verzekeraar op die op uitvaarten gespecialiseerd is voor vrijblijvend advies.

En wilt u meer weten over welke begrippen worden gehanteerd en waar u op moet letten? Kijk bij het Verbond van Verzekeraars voor de belangrijkste voorwaarden die gelden bij een uitvaartverzekering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *