Schade claimen bij verzekeraar

Je verzekert je tegen schade. En als er dan eens wat is, dan verwacht je dat de verzekeraar ook gewoon uitkeert. Maar niet altijd wordt de schade vergoedt of wordt een vergoeding uitgekeerd. Verzekeraars keren in beginsel natuurlijk zo min mogelijk uit.

Wat moet je doen als uw verzekeraar je claim afwijst, of als je het gevoel hebt dat je verzekeraar onvoldoende uitkeert of ongelijk heeft? Z24 geeft een aantal goede tips om schade te claimen bij je verzekeraar. U kunt bij grotere schades beter zelfstandig advies inwinnen, los van uw verzekeraar. Zo kan je contra-expertise inwinnen bij een andere adviseur.

Als je het oneens bent met je verzekeraar kun je naar de geschillencommissie van het Verbond van Verzekeraars. En in uiterste instantie naar het Kifid, al lijkt dat doorgaans tot weinig te leiden. Verder is er nog Verzekeraarklachten.nl van de stichting Coovex, zij helpen consumenten tegen eventuele machtsmisbruik en willekeur van verzekeraars.

Z24 geeft verder nog handige tips, zoals dat je direct bewijsmateriaal moet verzamelen, correspondentie bij voorkeur schriftelijk moet laten plaatsvinden en dat je moet letten op de termijn waarbinnen je en klacht indient of in beroep gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *