Premies schadeverzekering hoger door extreem weer

Worden de premies voor schadeverzekeringen verhoogd?

De weersomstandigheden in Nederland wordt steeds extremer. Naar verhouding woeden er vaker stormen in Nederland met rukwinden en hagelbuien met stenen als pingpongballen. Op termijn zal dit ook effect hebben op schadeverzekeringen. De premies moeten omhoog of de dekkingen in deze verzekeringen worden beperkt door bijvoorbeeld een hoger eigen risico bij schade door storm.

Premie voor de autoverzekering is al aan het stijgen

Sinds december 2015 hebben verzekeraars de autopremies met 14 tot zelfs 20 procent verhoogd. De verhoging is mede het gevolg van een toenemende schadelast. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door meer stormschades. Dit komt ook doordat er meer techniek verwerkt zit in de auto’s. Als bijvoorbeeld een bumper door een aanrijding vervangen moet worden, moet vaak ook de elektronica in de bumper vervangen worden. Ongeveer de helft van de verzekeraars hebben de premie voor de autoverzekering al naar boven bijgesteld.

Wat gaat er met de premie van de woonverzekeringen gebeuren?

Onder de noemer woonverzekeringen wordt de inboedel- en de opstalverzekering verstaan. Huurders van een huis hoeven de opstalverzekering niet af te sluiten. Dit is namelijk de verzekering van het huis zelf. De eigenaar van het huis zorgt voor deze verzekering. De inboedelverzekering vergoedt schade aan de spullen in het huis. Bij een stijgende schadelast zullen verzekeraars genoodzaakt zijn om de premie te verhogen. Bij stormschade hanteren veel verzekeraars een extra eigen risico. Het gaat vaak om een percentage van het verzekerd bedrag. Dit eigen risico kan nog verder verhoogd worden.

Betaal ik teveel voor mijn schadeverzekeringen?

Hier kun je achter komen door jouw verzekeringen te vergelijken met voorstellen van andere verzekeraars. Dit vergelijken kan online. Wil je bijvoorbeeld jouw autoverzekering vergelijken? Gebruik dan onze vergelijkingstool voor autoverzekeringen.

1 reactie op “Premies schadeverzekering hoger door extreem weer”

  1. Het blijft toch onduidelijk wanneer je nou gedekt bent door je verzekering, of wanneer het overmacht is, en je dus niets aan je verzekering hebt. Hier worden consumenten toch gewoon bedonderd?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten