Kwaliteit vergelijkingswebsites

Bijna twee-derde van de consumenten gebruikt vergelijkingswebsites bij het afsluiten van verzekeringen. Voor verzekeringen zijn er veel vergelijkingswebsites. Maar wist u dat deze websites vaak verschillende prijzen voor hetzelfde product tonen? En dat de vergelijking niet altijd compleet is? Hierdoor kan het voor u goedkoopste product ontbreken in de vergelijking, en dat is natuurlijk niet goed. Waar moet u op letten bij het gebruiken van een vergelijkingssite voor het kiezen van een verzekering?

Welke vergelijkingswebsite is de beste?

De meest bekende vergelijkingswebsites zijn Independer.nl, Consumentenbond.nl, Geld.nl, Verzekeringssite.nl, PrizeWize.nl en MoneyWise.nl. Welke vergelijkingssite is de beste? Daar is niet zondermeer een antwoord op te geven. De NMa, thans overgegaan in de Autoriteit Consument & Markt (ACM), toetst af en toe alle vergelijkingssites. Zij vindt dat de kwaliteit van vergelijkingswebsites beter moet. Op twee-derde van de vergelijkingssites klopt een belangrijk deel van de verzekeringspremies niet. En bij driekwart van de vergelijkingssites worden te weinig producten getoond (de ACM heeft daarbij gekeken naar het product reisverzekeringen). Overigens is er wel een excuus waarom niet alle aanbieders worden getoond; enkele verzekeraars werken niet mee aan het verstrekken van gegevens, waardoor zij niet kunnen worden opgenomen.

Hoe slim vergelijken via vergelijkingssite?

Het Nibud heeft advies voor het gebruiken van vergelijkingswebsites. Zij adviseert om meerdere vergelijkingssites te gebruiken. Verder is het handig – aangezien de meeste vergelijkers niet alle producten tonen – om zelf bij enkele bekende verzekeraars een premieberekening te doen. Meer weten? Kijk dan eens bij de tips van het Nibud voor overstappen van verzekeraar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *