Kan ik mijn verzekering beëindigen bij een premieverhoging?

Bij het afsluiten van een verzekering, maakt u afspraken met de verzekeraar. U moet de afgesproken premie betalen en bij een gedekte schade volgt er een uitkering van de verzekeraar. Tussentijds is de overeenkomst alleen aan te passen als beide partijen akkoord zijn met de aanpassing. Wat nu als de verzekeraar eenzijdig wijzigingen door gaat voeren in de verzekering? Is de verzekering nu opzegbaar?

Een verzekering kunt u afsluiten bij tientallen verschillende verzekeraars. Het is niet eenvoudig om de verzekeraars en hun producten onderling te vergelijken. Gelukkig hoeft u dat niet zelf te doen. Wij kunnen u helpen om de beste verzekeringsoplossing te selecteren tegen de laagste prijs. Bij tussentijdse wijzigingen door de verzekeraar, heeft u de mogelijkheid om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Alleen bij de zorgverzekering is het niet zo eenvoudig.

Verzekeringen zijn na een looptijd van één jaar dagelijks opzegbaar

In het verleden werkten verzekeraars met jaarcontracten. Een verzekering moest minimaal één maand voor de vervaldatum opgezegd worden, anders liep de polis weer gedurende één jaar of zelfs meerdere jaren door. Tegenwoordig zijn verzekeringen dagelijks opzegbaar nadat ze minimaal één jaar gelopen hebben. Sommige verzekeraars hanteren nog wel een opzegtermijn van één maand.

Bij aanpassingen in het contract kunt u de verzekering opzeggen

Stel, uw autoverzekering loopt twee maanden en de verzekeraar past de polisvoorwaarden in uw nadeel aan. Door deze aanpassing kunt u de autoverzekering per wijzigingsdatum opzeggen. U hoeft in dat geval niet te wachten tot de overeenkomst één jaar gelopen heeft.

U kunt de verzekering opzeggen door een brief te sturen naar de verzekeraar met opgave van de reden van beëindiging. Verzekeraars gaan over het algemeen ook akkoord met een mailtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten