Ieder jaar de verzekeringen vergelijken bespaart geld

Bij het afsluiten van een verzekering kunt u kiezen uit tientallen verschillende verzekeraars. De onderlinge concurrentie is groot. Als consument kunt u hiervan profiteren door regelmatig uw verzekeringen te vergelijken. Op deze manier kunt u de verzekering beter afstemmen op de risico’s en u kunt veel geld besparen.

Waarom vraagt de ene verzekeraar voor het verzekeren van uw auto €40 per maand, terwijl de andere verzekeraar op €85 per maand zit? De verschillen in premie kunnen diverse oorzaken hebben. De verschillen kunnen veroorzaakt worden door afwijkende dekkingen, maar over het algemeen blijkt dat verzekeraars de polissen voor en groot deel op elkaar afstemt hebben. De verschillen in premies kunnen zo groot zijn dat je op jaarbasis voor alle verzekeringen samen tot wel €1.000 kunt besparen.

Vergelijk jaarlijks alle verzekeringen

Consumenten zien de voordelen van het vergelijken van verzekeringen vaak wel in, maar ze vergeten om alle verzekeringen te vergelijken. Door alleen de autoverzekering en de zorgverzekering te vergelijken laat u nog steeds veel geld liggen. Neem bijvoorbeeld ook de opstal – en de inboedelverzekering mee in de vergelijking. Heeft u een overlijdensrisicoverzekering die al meerdere jaren loopt? Vergelijk uw premie met het huidige aanbod. De tarieven zijn namelijk sterk verlaagd. Zeg de oude verzekering pas op als de nieuwe verzekering is geaccepteerd.

Na één jaar is de verzekering dagelijks opzegbaar

Standaard bieden verzekeraars tegenwoordig contracten aan met een looptijd van één jaar. Na het eerste jaar is de verzekering dagelijks opzegbaar. Houd er wel rekening mee dat de verzekeraar een opzegtermijn van één maand mag hanteren. Bij een opzegging op 10 maart heef de verzekeraar het recht om de polis pas op te zeggen per 10 april.

Een bijkomend voordeel is dat u bij het vergelijken de verzekeringen ook even weer onder ogen krijgt. Mogelijk zijn de verzekeringen niet meer goed afgestemd op uw situatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *