Besparen op verzekeringen? Vergelijk en schrap zinloze verzekeringen

Wij Nederlanders staan erom bekend dat wij veel geld uitgeven aan verzekeringen. De uitgaven kunt u verlagen door uw verzekeringen te vergelijken en door zinloze verzekeringen op te zeggen. U kunt zich overal tegen verzekeren, maar sommige verzekeringen zijn echt zinloos.

Onder zinloze verzekeringen verstaan wij polissen die een dekking bieden waar u nooit gebruik van gaat maken. Of de premie is dermate hoog dat de dekking niet opweegt tegen de premie. Ook dubbele verzekeringen vallen onder de definitie van zinloze verzekeringen. Een paar verzekeringen die zinloos zijn willen wij graag toelichten.

Een garantieverzekering

Bij het kopen van elektronica kunt u een verzekering afsluiten. Deze verzekering zorgt voor een ruimere garantie en zorgt ervoor dat de garantie jarenlang door kan lopen. Op zich klinkt het goed, maar de werkelijkheid is anders. De winkelier of fabrikant is verantwoordelijk als het gekochte product niet goed werkt. Als het product niet levert wat u redelijkerwijs mag verwachten van het product, kunt u terug naar de winkelier. Daar heeft u geen garantieverzekering voor nodig.

De verlengde garantieregeling binnen de verzekering zitten ook haken en ogen aan. Er geldt vaak een hoog eigen risico en de premie is naar verhouding veel te hoog. Kortom, pas op met garantieverzekeringen.

Aanvullende zorgverzekering

U bent verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Alle verzekeraars bieden de zogenaamde basisverzekering aan. Hierin zijn de meest noodzakelijke medische kosten verzekerd. Om een bredere dekking te krijgen kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Veel Nederlanders die kiezen voor een aanvulling maken er nooit gebruik van. In dat geval kunt u deze aanvulling beter weer opzeggen.

Autoverzekering met pechhulp

Verzekeraars bieden ter aanvulling op de autoverzekering ook pechhulp aan. Dit is een zinloze aanvulling als u al bent aangesloten bij de Wegenwacht of Route Mobiel. Let op dat u geen dubbele dekking heeft.

Doorlopende reisverzekering

Gaat u een jaartje niet op vakantie? Zeg de reisverzekering dan op. Zodra u wel weer op vakantie gaat kunt u alsnog een reisverzekering afsluiten. Let ook op de dekking in de polis. U hoeft bijvoorbeeld geen werelddekking in de polis te hebben als u binnen Europa blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *