Verzekeren voor wintersport

Hoe ben je gedekt tijdens de wintersport? En is het nodig om een extra verzekering af te sluiten? Via de reisverzekering bent u op vakantie gedekt tegen risico’s zoals ziekte, ongevallen en diefstal van bagage en dergelijke. Bij de meeste verzekeraars dient u zich apart, via modules, aanvullend te verzekeren voor specifieke vakanties en activiteiten. Zeker voor de wintersport is het raadzaam om zich aanvullend te verzekeren.

Wintersportmodule

Voor de wintersportvakantie is er de zogenaamde wintersportmodule. Daarbij bent u verzekerd van het uitoefenen van risicovolle sporten zoals skiën en snowboarden. En bent u verzekerd voor uw ski-spullen, zoals uw skiuitrusting en (gehuurde) ski’s en dergelijke. Wilt u compleet verzekerd zijn van tegen alle medische kosten bij een ongeval of botsing op de piste, dan dient u ook de module medische kosten te hebben gekozen. U bent via uw zorgverzekering al verzekerd tegen medische kosten in het buitenland. Maar dat is wel op basis van de in Nederland geldende tarieven. Maar vaak zijn in het buitenland de kosten van medische zorg hoger. Met de module medische kosten weet u zeker dat u niet opeens duizenden euro’s extra moet bijbetalen, omdat u terecht bent gekomen in een dure buitenlandse kliniek.

Gaat u eenmaal per jaar op wintersportvakantie? Dan volstaat het om tijdelijk een aanvullende wintersportdekking af te sluiten. Gaat u meerdere malen per jaar skiën? Dan is een doorlopende aanvullende dekking te overwegen. Kijk bij onze vergelijking van reisverzekeraars voor de goedkoopste verzekeringen met wintersportdekking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *