Reisverzekering kiezen

Op het gebied van reisverzekeringen zijn er veel verschillende aanbieders. Welke is nu de goedkoopste en zijn dit ook altijd de beste? Waar moet je op letten als je online een doorlopende reisverzekering afsluit?

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering kun je tegenwoordig heel eenvoudig binnen een paar stappen online afsluiten. Let alleen wel op bepaalde kenmerken wanneer je ze gaat vergelijken. Vaak zitten er kleine verschillende in de verzekering die wel grote verschillende in de premie veroorzaken. Wanneer je langer als 2 weken op vakantie gaat is het altijd aan te raden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dit is dan voordeliger dan een kortlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering wordt vaak gebruikt voor als men een paar dagen weg moet naar het buitenland. Mocht je er op het laatste moment pas achter komen dat je niet verzekerd bent dan kun je ook altijd nog je kortlopende reisverzekering via een handige app of eventueel online afsluiten.

Koffer kwijt?

Ben je je koffer verloren dan wil je eigenlijk zo snel mogelijk geholpen worden, zodat je, ondanks dat je bagage kwijt is, nog wel een leuke vakantie kan hebben. Je wilt dan wellicht niet nog extra te hoeven betalen in de vorm van een eigen risico. Het is daarom ook goed om na te lopen hoe dit is geregeld bij jouw verzekeraar voordat je op vakantie gaat.

Medische dekking?

Een medische dekking voor op vakantie kun je op twee manieren regelen. Het is wel aan te raden er zeker van te zijn dat je er voor verzekerd bent. Bekijk goed je huidige zorgverzekering en ga na of hier ook een medisch dekking in is opgenomen voor in het buitenland. Dit is vaak wel een extra dekking, mocht dit niet het geval zijn? Dan kun je een medische dekking ook afsluiten bij je reisverzekering. Wat hier het goedkoopst in is moet je zelf even vergelijken, want dat verschilt heel veel per verzekeraar.

Succes met het vinden van een passende reisverzekering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten