Onzinnige dekkingen in reisverzekeringen

Als je op vakantie gaat moet je een reisverzekering afsluiten. Het is natuurlijk niet verplicht, maar wel verstandig. Je kunt in het buitenland in de financiële problemen komen zonder een dergelijke verzekering. Maar blijf wel opletten! Laat je geen te dure reisverzekering aansmeren. Een aantal zaken waar je op moet letten zullen wij toelichten.

Je kunt naast de basis reisverzekering ook kiezen voor uitbreidingen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het skiën en andere gevaarlijke sporten mee te verzekeren. Bij een skivakantie moet je deze dekking zeker meenemen. Niet alle aanvullingen zijn noodzakelijk.

Zorgkosten meeverzekeren voor een binnenlandse vakantie?

Bij vakanties binnen Nederland hoef je zorg niet mee te verzekeren. Je hebt deze kosten namelijk al verzekerd via de verplichte zorgverzekering. Let op! Heb jij een budget zorgverzekering of een natura zorgverzekering? In dat geval heb je geen volledige keuzevrijheid in zorgverleners. Dit kun je ondervangen door contact op te nemen met de zorgverzekeraar, voordat je medische kosten gaat maken. Bij spoedeisende hulp hoef je hier niet op te letten. Deze kosten worden volledig gedragen door de zorgverzekeraar.

Zorgkosten meeverzekeren voor een buitenlandse vakantie?

De zorgverzekering biedt ook dekking in het buitenland, maar vaak niet volledig. Als je alleen de basisverzekering hebt, is het verstandig om zorg mee te verzekeren op de reisverzekering. De meeste aanvullende dekkingen zorgen voor een volledige dekking in het buitenland. Informeer altijd vooraf bij de zorgverzekeraar.

Moet geld meeverzekerd worden?

Contant geld moet je vaak aanvullend meeverzekeren. Doe dit alleen als je over veel contant geld beschikt. Zorg wel voor een creditcard waar je in geval van nood gebruik van kunt maken.

Heb je een werelddekking nodig?

Bij verre reizen moet je vaak een reisverzekering hebben met een werelddekking. Ga je daarna minder ver op vakantie? Verwijder de werelddekking dan weer uit de verzekering. Het is onzinnig om te betalen voor dekkingen waar je geen gebruik van gaat maken.

Meer weten? Je kan makkelijk en snel reisverzekeringen vergelijken op deze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten