Is de reisverzekering een nuttige verzekering?

De zomer staat weer voor de deur. Tijd om een zomervakantie uit te zoeken of mogelijk heb je de reis al geboekt. Vergeet niet om ook een reisverzekering af te sluiten. Zonder deze verzekering loop je kans op hoge kosten bij calamiteiten tijdens je vakantie.

Bij een reisverzekering denk je aan het verzekeren van je bagage. Dat is inderdaad een onderdeel van de reisverzekering, maar niet de belangrijkste. Denk maar eens aan de kosten van repatriëring en de zorgkosten die je mogelijk toch zelf moet betalen als je niet verzekerd bent. Waarschijnlijk ga je geen claim indienen op de reisverzekering, maar het is zeker niet uit te sluiten.

Waarom is de reisverzekering belangrijk?

Naast het verzekeren van je bagage zijn ook andere dekkingen van groot belang. Wist je dat de reisverzekering ook uitkeert als je met spoed terug moet naar Nederland. Bijvoorbeeld als je ouders in Nederland iets ernstigs overkomt. De kosten hiervan zijn hoog. Het kan ook zijn dat je zelf in het ziekenhuis terecht komen en met spoed terug moet naar Nederland. De reisverzekering keert ook uit bij repatriëring. In verband met een bosbrand moet je bijvoorbeeld uit de regio gehaald worden waar je vakantie viert. Wat dacht je van de kosten van een zoekactie als één van de kinderen spoorloos is?

In het buitenland loop je meer risico’s en dus is een reisverzekering zeker aan te raden. Ook medisch gezien is het risico veel groter. Je Nederlandse zorgverzekeraar biedt wereldwijd dekking, maar mogelijk worden niet alle kosten worden vergoedt. Dat is zeker iets om op te letten.

Vergelijk en zoek de beste reisverzekering

Je kunt bij een willekeurige verzekeraar een reisverzekering afsluiten, maar je kunt beter vergelijken en het beste aanbod kiezen. Hoewel verzekeraar vrijwel allemaal dezelfde dekking bieden, zijn de verschillen in premie tussen de verzekeraars wel groot. Zorg dat je niet teveel betaalt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten