Goed verzekerd op vakantie

Ga je op vakantie, en ben je benieuwd of je goed verzekerd bent? Bekijk dan in elk geval onze korte checklist van verzekeringen voor de vakantie.

Reisverzekering

Is je reisverzekering nog geldig, en zijn de dekkingen nog toereikend? Als je bijvoorbeeld een risicosport zoals duiken of bergbeklimmen gaat beoefenen, bedenk dan dat daarvoor vaak een aanvullende dekking moet worden afgesloten. Verder moet je je serieus afvragen of je je echt wilt verzekeren tegen de risico’s. De kosten lopen in de jaren flink op, terwijl de dekking vaak tegenvalt.

Sluit in ieder geval niet je reisverzekering af bij het boeken van je vakantie, want dan is maar sterk de vraag of je de voordeligste prijs betaalt.

Annuleringsverzekering

Overweeg als je op vakantie gaat, ook of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten. Voor de meeste consumenten is het het verstandigst om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Autoverzekering buitenland

Ga je met de auto op vakantie? Kijk of je autoverzekering dekking biedt op vakantie. De meeste autoverzekeraars bieden in het buitenland dezelfde dekking aan als die je in Nederland hebt. Heb je een casco autoverzekering, dan ben je in het buitenland ook alleen verzekerd voor schade die je aan derden toebrengt. Autoverzekeraars bieden als extra dekking vaak een zogenaamde extra buitenland pakket. Maar kijk echt of dit nodig is, en of veel zaken niet allang via je reisverzekering zijn gedekt.

Ziektekostenverzekering

Voor het verzekeren van medische kosten in het buitenland kan je een reisverzekering afsluiten. Je zorgverzekering biedt ook dekking in het buitenland, maar vaak niet volledig. Als je alleen de basisverzekering hebt, is het verstandig om zorg mee te verzekeren op de reisverzekering. De meeste aanvullende dekkingen zorgen voor een volledige dekking in het buitenland.

Opstal & inboelverzekering

Het is een gerust gevoel als je huis tijdens je vakantie goed verzekerd is. Je moet er toch niet aan denken dat er plots een lekkage is ontstaan, en al je inboedel en spullen ernstige schade heeft opgelopen? Kijk daarom even kort of je huis nu goed is verzekerd qua opstal en inboedel.

Verzeker verstandig, maar overdrijf het niet

Kortom, door even na te denken of je goed verzekerd bent, kan je met een gerust gevoel op vakantie en genieten. Kies daarbij een goede balans tussen waarvoor je echt verzekerd wilt zijn en sluit niet alle mogelijke dekkingen af. Overdrijf het verzekeren niet, want dat is echt zonde van het geld. Daarvoor kan je genoeg andere leuke dingen tijdens de vakantie doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten