Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Een conflict of een onverwachte situatie zit in een klein hoekje, in het dagelijkse leven kun je bijvoorbeeld zomaar geconfronteerd worden met een meningsverschil of een ander conflict.
Een gewoon meningsverschil of conflict zonder slechte afloop maken we allemaal mee en hoort bij het leven. Maar wat nou als je in een juridisch proces terechtkomt?

Het gebeurt dagelijks en daarom zijn er honderden juristen die voor je klaarstaan en je willen voorzien van professioneel juridisch advies: een rechtsbijstandverzekering afsluiten maakt de hulp van deze juristen mogelijk.

Je hoeft je nu geen zorgen meer te maken over dure juridische hulp waardoor de kosten onverwachts hoog kunnen oplopen. Kortom: je wordt geholpen zonder dat je in financiële moeilijkheden komt. Een rechtsbijstandverzekering biedt uitkomst in het geval van een conflict met juridische gevolgen en helpt je je hoofd boven water te houden in dergelijke situaties.

Waarom heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je je van juridisch advies en rechtshulp. De kosten die voortkomen uit het rechtsproces worden gedekt door de verzekering. Het gaat hier bijvoorbeeld om de kosten voor specialisten zoals een advocaat of accountant, kosten van getuigen expertise, gerechtskosten en zelfs de proceskosten van de tegenpartij in geval van het verliezen van de rechtszaak.
Een rechtsbijstandverzekering dekt niet in alle gevallen alle kosten. De belangrijkste gebieden die doorgaans binnen de verzekering vallen zijn: verkeersconflicten, consument conflicten, conflicten die te maken hebben met wonen, fiscale conflicten en arbeidsconflicten.

Binnen de rechtsbijstandverzekering vallen bijvoorbeeld de volgende geschillen:


  • Een geschil met de werkgever die ten onrechte een ontslagprocedure is gestart;
  • Een geschil met de overheid die je geen vergunning heeft verleend.
  • Een geschil met de buren over de overhangende boom;
  • Een geschil met de makelaar omdat deze de gemaakte afspraken niet is nagekomen;

Hoe sluit ik een rechtsbijstandverzekering af?

U kunt bij verschillende verzekeraars een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Zo kunt u kiezen voor DAS, Aegon, Zelf.nl, Arag en FBTO.

De ARAG rechtsbijstandverzekering

Naar eigen zeggen ben je met een ARAG rechtsbijstandverzekering verzekerd van professionele juridische hulp die bij jou past. Je hebt keuze uit twee verzekeringen: de Flexpolis en de ProRechtPolis. Hiermee stel je de verzekering samen die het beste aansluit bij jouw situatie. Stel een verzekering op maat samen met de Flexpolis of kies voor een gezinsdekking de ProRechtPolis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten