Rechtsbijstandverzekering

Een goede rechtsbijstandverzekering is van groot belang. U kan terecht komen in allerlei verschillende situaties waarbij een juridisch conflict kan ontstaan. Met deze verzekering kunt u terugvallen op deskundige juridische hulp zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. Kies een rechtsbijstandverzekering waarbij u zelf kunt bepalen welke dekking(en) u wilt. Deze zijn los en in combinatie met elkaar af te sluiten.

Wilt u gedetailleerder vergelijken? Open dan onze completere vergelijkingsmodule. U kunt hier direct alle rechtsbijstandverzekeringen vergelijken. Maak een keuze uit de verzekeraars uit onderstaand overzicht.

Verzekerd tegen juridische kosten

Veel consumenten vinden het niet belangrijk; verzekerd te zijn voor rechtsbijstand. Maar u kunt toch in ongewenste situaties terechtkomen, waarbij directe hulp van een advocaat erg handig en noodzakelijk kan zijn.

Wanneer rechtsbijstandsverzekering afsluiten?

Overigens is wel de vraag of u deze relatief dure verzekering nodig heeft. Wij geven u de volgende overwegingen mee;

  • Verhoogd risicoprofiel: heeft u een koopwoning, een baan in de commerciële sector of met een inkomen boven euro 35.000 en/of besteedt u veel geld aan duurzame goederen? Dan is een rechtsbijstandverzekering zeker te overwegen.
  • Verlaagd risicoprofiel: heeft u een huurwoning, een baan in de (semi-)publieke sector of met een inkomen onder euro 35.000 en geeft u niet zoveel geld uit? Dan is het maar de vraag of een rechtsbijstandverzekering opweegt tegen de risico’s die u loopt.

Let wel; bovenstaande is geen advies of suggestie tot het afnemen van een product of dienst; win voor het afsluiten van een verzekering advies in van een deskundig assurantieadviseur. En kijk in elk geval goed rond bij het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering.

Wilt u meer weten? Kijk bij het Verbond van Verzekeraars wat een rechtsbijstandverzekering precies inhoudt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten