Rechtsbijstandverzekering

Een goede rechtsbijstandverzekering is van groot belang. U kan terecht komen in allerlei verschillende situaties waarbij een juridisch conflict kan ontstaan. Met deze verzekering kunt u terugvallen op deskundige juridische hulp zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. Kies een rechtsbijstandverzekering waarbij u zelf kunt bepalen welke dekking(en) u wilt. Deze zijn los en in combinatie met elkaar af te sluiten.

Vergelijk nu

Wilt u gedetailleerder vergelijken? Open dan onze completere vergelijkingsmodule. U kunt hier direct alle rechtsbijstandverzekeringen vergelijken. Maak een keuze uit de verzekeraars uit onderstaand overzicht.

Verzekerd tegen juridische kosten

Veel consumenten vinden het niet belangrijk; verzekerd te zijn voor rechtsbijstand. Maar u kunt toch in ongewenste situaties terechtkomen, waarbij directe hulp van een advocaat erg handig en noodzakelijk kan zijn.

Wanneer rechtsbijstandsverzekering afsluiten?

Overigens is wel de vraag of u deze relatief dure verzekering nodig heeft. Wij geven u de volgende overwegingen mee;


  • Verhoogd risicoprofiel: heeft u een koopwoning, een baan in de commerciĂ«le sector of met een inkomen boven euro 35.000 en/of besteedt u veel geld aan duurzame goederen? Dan is een rechtsbijstandverzekering zeker te overwegen.
  • Verlaagd risicoprofiel: heeft u een huurwoning, een baan in de (semi-)publieke sector of met een inkomen onder euro 35.000 en geeft u niet zoveel geld uit? Dan is het maar de vraag of een rechtsbijstandverzekering opweegt tegen de risico’s die u loopt.

Let wel; bovenstaande is geen advies of suggestie tot het afnemen van een product of dienst; win voor het afsluiten van een verzekering advies in van een deskundig assurantieadviseur. En kijk in elk geval goed rond bij het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstand Image Banner 300x250

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *