Heb ik een rechtsbijstandsverzekering nodig?

De vraag: heb ik een rechtsbijstandsverzekering nodig zal niet bij iedereen dagelijks door het hoofd spoken. Toch is het belangrijk om hier even bij stil te staan. Een rechtsbijstandsverzekering wordt door veel Nederlanders als noodzakelijk geacht. Of iemand een verzekering nodig heeft hangt in veel gevallen van de persoonlijke omstandigheden af. Voor een rechtsbijstandsverzekering geldt dit eigenlijk niet, vrijwel iedereen heeft een rechtsbijstandsverzekering nodig.

Waarom heb ik een rechtsbijstandsverzekering nodig?

Niemand zit te wachten op een juridisch conflict. Toch zit een juridische procedure in een klein hoekje. U kunt zomaar aangeklaagd worden omdat u bijvoorbeeld koffie morst en daarbij een kledingstuk beschadigd zou hebben, of wellicht loopt degene waarover u koffie morst wel brandwonden op. In die gevallen kunt u aangesproken worden om de schade te vergoeden. Soms volgt dan een juridische procedure. De kosten van een dergelijke procedure kunnen gemakkelijk in de duizenden euro’s lopen. Dat is veel geld en niet iedereen zal dat kunnen betalen.

Krijg waar u recht op heeft dankzij een rechtsbijstandsverzekering

Het kan echter ook voorkomen dat u ergens recht op heeft, maar dat de wederpartij dit recht niet erkent. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin u een nieuwe laptop heeft gekocht, maar die na enkele maanden al kapot gaat. Als de verkoper niet erkent dat dit onder de garantie valt, hebt u een probleem. Uw laptop is stuk, maar de kosten en risico’s van een juridische procedure zijn voor veel mensen vaak te groot. Door een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten krijgt u waar u recht op heeft.

Heb ik als bedrijf een rechtsbijstandsverzekering nodig?

Ook voor bedrijven is het aan te raden om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Bij bedrijven zijn de belangen vaak groter, de gang naar de rechter is dan sneller gemaakt. Omdat de belangen groter zijn, zijn de proceskosten ook hoger. Zeker in zaken waarin intellectuele eigendomsrechten in het geding zijn kunnen de kosten hoog oplopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *