Door crisis meer juridische conflicten

De economische crisis heeft tot gevolg dat er meer juridische conflicten ontstaan. Dit stelt verzekeraar DAS Rechtsbijstand. Zo constateren zij dat het aantal zaken die te maken hebben met arbeidskwesties flink is toegenomen. Dit klinkt logisch; er vinden in allerlei branches ontslagen plaats. Nog nooit is het aantal werklozen zo hoog geweest.

In dat kader is het niet onverstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten die juridische bijstand dekt in geval van ontslag. Maar liefst 52% van de Nederlanders heeft reeds een rechtsbijstandverzekering. Met de huidige kabinetsplannen leek het erop dat het ontslagrecht versoepeld zou worden, waarmee de positie van de werknemer bij ontslag flink verslechtert zou worden. Maar met het laatste sociaal akkoord is deze versoepeling in de prullenbak gegooid. En daarmee loont het zeker om bij arbeidsconflicten verzekerd te zijn van degelijk juridisch advies.

Bekijk daarom eens of een rechtsbijstandverzekering voor u interessant kan zijn. Overigens dekt u hiermee niet alleen arbeidsrechtelijke risico’s; u kunt zich ook verzekeren voor verkeersconflicten, consumentenconflicten en conflicten op het gebied van uw woning. Deze verzekering lijkt vooral interessant als u meer dan modaal verdient. Is dit niet het geval, dan is het de vraag of de premie opweegt tegen de risico’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten