Premie overlijdensrisicoverzekering kan goedkoper

Er zijn diverse soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Met name de hoogte van de uitkering is een belangrijke variabele. Bij de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het uit te keren bedrag altijd hetzelfde. Alternatieven zijn de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering en de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering . De premies daarvoor zijn lager, want u krijgt uiteindelijk minder.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten bij het afsluiten van een hypotheek. Logisch, want de hypotheekverstrekker wil zekerheid dat de schuld wordt afbetaald, ook als u niet meer zou leven.

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken
U kunt heel veel geld besparen door overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken. Ook tussentijds overstappen loont! Uit onderzoek van Independer.nl blijkt dat mensen met een overlijdensrisicoverzekering gemiddeld 9500 euro over de gehele looptijd kunnen besparen door over te stappen. De premie is met name afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde en de hoogte van het te verzekeren bedrag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten