Overlijdensrisicoverzekering

Overweegt u een overlijdensrisicoverzekering te nemen? Het voordeel is dat u met een overlijdensrisicoverzekering ervoor kunt zorgen dat er bij uw overlijden geld vrijkomt voor de mensen die achterblijven. Afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden en uw financiële verplichtingen bepaalt u zelf hoe en voor welk bedrag u zich verzekert. Kies een overlijdensrisicoverzekering die aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Hieronder treft u drie veel gekozen aanbieders aan;

Kijk bij deze verzekeraars rond en zie welke verzekering het beste bij u past, en vergelijk op premie, dekking en voorwaarden.

Daarnaast kunt u ook een uitvaartverzekering nemen. Denk eraan of de kosten opwegen tegen de baten. De premie is hoog terwijl er alsdan vaak wel genoeg geld beschikbaar is voor uw begrafenis.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Een overlijdensrisicoverzekering lijkt simpel, maar is eigenlijk niet het allereenvoudigste product. In elk geval is belangrijk om voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering te rade te gaan bij een deskundig adviseur. Uw vaste bank danwel de bank waar u uw hypotheek heeft lopen, kan u hier doorgaans prima over adviseren. Zij kunnen een nauwkeurige analyse maken van uw specifieke risicoprofiel afhankelijk van zaken als uw inkomen, arbeidsovereenkomst, gezinssamenstelling, opgebouwde vermogen, leeftijd, pensioensopbouw en meer. Van een dergelijke analyse zou heel goed de uitkomst kunnen zijn dat u via andere regelingen zoals uw arbeidsovereenkomst of pensioenregeling al voldoende gedekt bent. En dat een overlijdensrisicoverzekering eigenlijk helemaal niet nodig is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *