Waarom zou ik een inboedelverzekering afsluiten?

Bent u net verhuisd naar een nieuwe koop- of huurwoning? Dan is het de hoogste tijd om uw verzekeringen weer een keer na te lopen. Het is natuurlijk een fijn gevoel om zeker te weten dat u goed bent verzekerd in het geval van schade. Een van de belangrijkste verzekeringen is de inboedelverzekering. De inboedelverzekering zorgt ervoor dat uw inboedel verzekerd is, bijvoorbeeld in het geval van diefstal of waterschade.

Wanneer een inboedelverzekering afsluiten

Bij het betrekken van een nieuwe woning kiezen de meeste mensen ervoor om een inboedelverzekering af te sluiten. Toch twijfelen nog veel mensen over het nut van een dergelijke verzekering. De inboedelverzekering is één van de goedkopere woonverzekeringen, voor een klein bedrag per maand bent u dus al verzekerd. Ondanks dat u wellicht verwacht dat de kans op schade aan uw inboedel niet heel groot is, blijkt dit in de praktijk toch niet zo te zijn. Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat een lekkende kraan voor enorme waterschade zorgt in uw woning of appartement. Met de inboedelverzekering is al deze schade volledig gedekt.

Inboedelverzekering en brand

Niet alleen in het geval van waterschade of diefstal, maar ook in het geval van brand kan een inboedelverzekering uitkomst bieden. Zonder een inboedelverzekering is uw inboedel bij brand niet verzekerd, u zult dan alle kosten voor het vervangen van uw inboedel zelf moeten dragen. De kosten voor het vervangen van uw inboedel zijn doorgaans gigantisch hoog; tenslotte moet u rekening houden met de geldende nieuwprijzen.

Voor welk bedrag moet ik mijn inboedel verzekeren

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering is het bijzonder belangrijk dat u uzelf niet onverzekerd. Onderverzekeren betekent dat u bent verzekerd voor een lager bedrag dan de daadwerkelijke waarde van uw inboedel. Het resultaat hiervan is dat in het geval van brand, u een lager bedrag krijgt uitgekeerd dan de daadwerkelijke waarde van uw inboedel. Maak daarom altijd een realistische schatting van de waarde van uw inboedel en houdt het verzekerde bedrag hoger aan dan die schatting.

Gevonden op: waarom inboedelverzekering

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten