Studentenverzekering

Tips voor studenten die op kamers gaan!

Voor studenten is het studeren in een andere stad vaak ook de aanleiding om op zichzelf te gaan wonen. Het zoeken van een kamer is tegenwoordig al een ding, maar hoe zit het nou eigenlijk met de verschillende verzekeringen. Welke verzekeringen moet je nou eigenlijk zelf gaan afsluiten als je op kamers gaat of is het nog bij mogelijk om meeverzekerd te blijven bij je ouders.

Studenten zorgverzekering

De belangrijkste verzekering is de zorgverzekering. Deze is verplicht voor iedereen van 18 jaar of ouder. Of je thuis of uitwonend bent maakt geen verschil. Door zorgverzekeringen online met elkaar te vergelijken kun je zien welke verzekeraar de premie het laagst is. Sommige verzekeraars hebben zelfs speciale studentenpakketten.

Studenten aansprakelijkheidsverzekering

Daarnaast is de aansprakelijkheidsverzekering een belangrijke verzekering die je moet afsluiten als je op jezelf gaat wonen. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt namelijk de schade die je veroorzaakt hebt bij anderen. Een aansprakelijkheidsverzekering hoef je niet zelf af te sluiten. Bij een aansprakelijkheidsverzekering kun je namelijk zolang je student bent, uitwonend bent en niet getrouwd bent bij je ouders op de polis meeverzekerd blijven, mits je ouders dit goed vinden natuurlijk.

Studenten inboedelverzekering

Tenslotte is de inboedelverzekering ook een heel belangrijke verzekering waaraan je moet denken als je op jezelf gaat wonen. Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen die in je kamer staan, zoals bijvoorbeeld je bankstel en je laptop. Vanwege het feit dat de inboedelverzekering gekoppeld is aan een adres moet je die zelf afsluiten als je op kamers gaat.

Via vergelijkingssites kun je heel makkelijk de benodigde verzekeringen met elkaar vergelijken en de verzekering kiezen die qua premie en dekking het beste bij jou past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten