Is mijn huis goed verzekerd tijdens de vakantie?

Tijdens de vakantie blijft je huis onbewaakt. Het kan gebeuren dat de verkeerde mensen er lucht van krijgen dat er niemand thuis is. Dit wetende hebben inbrekers alle tijd om jouw huis uit te pluizen. Keert de opstalverzekering en de inboedelverzekering uit bij schade door inbraak in jouw huis tijdens de vakantie?

Voordat je op vakantie gaat doe je er alles aan om inbraak te voorkomen. Maar helaas kun je het niet uitsluiten. Je kunt de kans op inbraak wel verkleinen. De belangrijkste tip is om je huis bewoond te laten lijken. Door middel van een timer kun je lampen laten branden tussen bijvoorbeeld 21.30 uur en middernacht. Tegenwoordig kun je dit zelfs al via een app regelen. Je brievenbus leeg laten halen is ook aan te raden.

Wat als er toch wordt ingebroken?

Als je de nodige zorg hebt geschonken aan het beveiligen van jouw huis, kun je schade indienen bij jouw verzekeraar. Je moet de deuren goed afgesloten hebben en je hebt een reservesleutel niet onder de deurmat gelegd. De braakschade en de schade aan het huis zelf kun je indienen bij de opstalverzekeraar. Gestolen en vernielde spullen in jouw huis claim je op de inboedelverzekering.

Worden er eisen gesteld aan de sloten op het huis?

Nee, normaal gesproken niet. Verzekeraars kunnen wel eisen stellen, maar daar moeten ze mee komen bij het afsluiten van de verzekering. Bij inbraak kunnen ze niet ineens met eisen komen met betrekking tot het hang- en sluitwerk. Je moet wel verplicht aangifte doen bij de politie en de schade moet zo snel mogelijk gemeld worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *