Het afsluiten van een woonverzekering

Bij de aanschaf van een woning is het afsluiten van het een woonverzekering misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch kan het in uw situatie belangrijk zijn om een woonverzekering af te sluiten. De woonverzekering is in beginsel geen verplichte verzekering. Toch verplichten de meeste hypotheekverstrekkers woningbezitters om een woonverzekering in de vorm van een opstalverzekering af te sluiten. Daarmee zorgt de hypotheekverstrekker ervoor dat zij hun geld terugkrijgen op het moment dat het huis bijvoorbeeld zou afbranden.

Wat is een inboedelverzekering?

Ondanks dat de inboedelverzekering niet verplicht is, heeft vrijwel elk Nederlands huishouden een dergelijke verzekering. Het geeft natuurlijk een fijn gevoel om te weten dat de inboedel van uw woning verzekerd is in het geval van schade. Onder de inboedelverzekering is de schade voor o.a. brand- en schroeischade, blikseminslag, stormschade, waterschade en inbraak en diefstal verzekerd. Het vergelijken van inboedelverzekeringen kan gemakkelijk op deze website. Hierdoor kunt u op jaarbasis flink besparen op de kosten van uw inboedelverzekering.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering zorgt ervoor dat de kosten die ontstaan bij schade aan uw woning worden vergoed. De meeste huizenbezitters kiezen ervoor om naast een inboedelverzekering ook een opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering is daarnaast ook vaak verplicht op het moment dat u een woning koopt met een hypotheek. Met een opstalverzekering wordt de schade door brand, blikseminslag, stormschade, waterschade en hagelschade vergoed. Op onze website kunt u gemakkelijk de verschillende opstalverzekeringen met elkaar vergelijken. Het is aan te raden om de vergelijking zorgvuldig uit te voeren, u kunt door goed te vergelijken namelijk veel geld besparen.

Is een woonverzekering aan te raden?

Over het algemeen is het verstandig om een woonverzekering af te sluiten. U wilt er natuurlijk niet aan denken dat er schade ontstaat aan uw inboedel of woning en dat u hiervoor niet goed bent verzekerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten