Ook in 2017 autoverzekering duurder

In 2016 zijn de premies van autoverzekeringen flink gestegen, gemiddeld maar liefst € 117 per jaar. De aanleiding is als volgt. Met de opkomst van het internet gingen verzekeraars steeds scherper concurreren. Zo scherp, dat de Nederlandse Bank autoverzekeraars opriep om de premie voor de autoverzekering te verhogen. En ja hoor, hier hebben ze massaal gehoor aan gegeven en blijven dit geven.

De verwachting is dat ook in 2017 autoverzekeringen fors duurder zullen worden. Dit stelt vergelijkingswebsite Independer november jl. in de Telegraaf.
Met name voor jongeren die een WA-verzekering afsluiten, zijn de gevolgen groot. Waren de premies voor met name WA-verzekeringen in 2016 al flink gestegen (€ 144 per jaar), deze zullen naar verwachting in 2017 ook nog verder stijgen. Het loont dan ook zeker de moeite om autoverzekeringen aandachtig te vergelijken. De premieverschillen kunnen groot zijn. Prijsvergelijker Pricewise wijst op de kleine lettertjes. Volgens hen rekenen sommige verzekeraars opeens vreemde heffingen die enkele tientjes per jaar kunnen kosten.

Vergelijk hier online de meest gekozen autoverzekeringen en kijk wat de verschillen in premie op dit moment zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *