Meeste geld is te besparen op de zorg- en de autoverzekering

De auto- en de zorgverzekering zijn de verzekeringen waar u op jaarbasis waarschijnlijk het meeste geld aan uit geeft. Vooral de autoverzekering kunt u jaarlijks veel geld op besparen.

Veel Nederlanders laten geld liggen doordat ze nog steeds verzekerd zijn bij de verzekeraar waar ze bij de introductie van de huidige zorgverzekering ook al bij waren. Ze blijven zitten omdat ze de overstap niet durven te maken. Na het overstappen neemt de nieuwe verzekeraar de medische kosten gewoon over van de vorige verzekeraar. Uiteraard moet er wel goed gekeken worden naar de dekking in de aanvullende zorgverzekering.

Bij de autoverzekering zien wij een vergelijkbare situatie. Automobilisten zitten al jaren bij dezelfde verzekeraar. Bij de zorgverzekering wordt er eind van het jaar nadrukkelijk gewezen op de mogelijkheid om over te stappen. Dit is bij autoverzekeringen niet het geval. Als er in de media niet over wordt gesproken blijft het gewoon bij de oude situatie. Heel jammer als u er bij nadenkt dat u mogelijk wel honderden euro’s per jaar laat liggen.

Overstappen naar een goedkopere zorgverzekering

De dekking in de basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk. Het is namelijk een standaardpakket die alle verzekeraars verplicht voeren. Er kunnen wel grote verschillen zitten in de aanvullend af te sluiten zorgverzekering. Als u alleen de basisverzekering hebt afgesloten, kunt u al enkele tientjes per jaar besparen. De besparing wordt nog groter in het geval u ook een aanvullende zorgverzekering hebt. De basisverzekering kunt u uitsluitend op prijs vergelijken. Bij de aanvullende zorgverzekering moet u goed letten op de verschillen in dekking tussen het ene en het andere pakket.

Grootste besparing is te realiseren op de autoverzekering

Bij de autoverzekering kunt u standaard kiezen tussen drie dekkingen. De minimale en verplichte verzekering is de WA verzekering. Zodra u een auto op naam krijgt, bent u verplicht om deze verzekering af te sluiten. Deze verzekeringsvorm wordt hoofdzakelijk gekozen voor auto’s van acht jaar of ouder. Voor jongere auto’s heeft u de keuze tussen de WA/Casco verzekering (all risks) of de WA/Beperkt casco verzekering. De WA/Beperkt casco dekking biedt een aanvullende dekking op de WA verzekering, zoals schade door ruitbreuk, diefstal, aanrijding met loslopende dieren en brand. De WA/Casco verzekering biedt als extra aanvulling dat de eigen schade ook wordt vergoed bij bijvoorbeeld een aanrijding en schade door vandalisme.

Wanneer overstappen?

Nadat de autoverzekering één jaar gelopen heeft, is de verzekering dagelijks opzegbaar. U kunt alleen per 1 januari wisselen van zorgverzekeraar. De oude verzekering moet u opzeggen vóór 1 januari. Vervolgens hebt u tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe verzekering gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *