Jongeren fors duurder uit bij autoverzekering

Jongeren betalen tot 7 keer meer premie voor de autoverzekering

Verzekeraars maken het jonge autobezitters moeilijk om de auto te verzekeren. Ten eerste lopen jongeren tot 24 jaar tegen het probleem aan dat ze nog geen schadevrije jaren hebben opgebouwd. Ten tweede moeten ze bloeden voor hun jonge leeftijd. Gelukkig hanteren niet alle verzekeraars onredelijke tarieven voor jonge bestuurders.

Jonge automobilisten richten in vergelijking met oudere automobilisten vaker autoschades aan. Het is dus redelijk om deze groep een hogere premie in rekening te brengen, maar sommige verzekeraars slaan hierin door. Jongeren betalen in de meest extreme gevallen 7 keer meer dan de oudere bestuurder. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door onervarenheid, want iemand die op z’n 40e zijn rijbewijs haalt is net zo onervaren als een 20 jarige met net een rijbewijs.

Hoe weet je bij welke verzekeraar je wel of juist niet moet zijn?

Je kunt verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken door op de websites van de verzekeraars premieberekeningen te maken, maar gelukkig kan het eenvoudiger. Door te kiezen voor onze vergelijkingstool kun je meerdere verzekeraars in één keer vergelijken. In totaal zal het niet meer dan een paar minuten in beslag nemen. De toeslag die verzekeraars eventueel rekenen in verband met de leeftijd maakt in principe niets uit. Het gaat om de premie die je onderaan de streep moet betalen.

Alle verzekerden doen er verstandig aan om de premie van andere verzekeraars te raadplegen

Hoeveel betaal jij iedere maand voor de autoverzekering? Kun je goedkoper door over te stappen naar een andere verzekeraar? Verzekeringsnemers die met de autoverzekering al jaren bij dezelfde verzekeraar zitten, kunnen vrijwel zeker besparen door over te stappen. Er is maar één manier om hier achter te komen, namelijk door jouw premie te vergelijken met de hoogte van de premie bij andere verzekeraars. Lees onze tips voor het vergelijken van autoverzekeringen.

Eenvoudiger besparen kan niet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten