Jongeren duurdere autoverzekering

Opnieuw blijkt dat jongeren meer betalen voor een autoverzekering. Automobilisten tot 21 jaar betalen zijn maar liefst twee keer zoveel premie kwijt aan de verzekering voor hun auto als een gemiddelde autobezitter. Dat blijft toch opmerkelijk.

Tot 25 jaar flink hogere premie

Jongeren tot 21 jaar zijn per jaar zo’n € 2.000 voor hun autoverzekering kwijt, terwijl een gemiddelde Nederlander minder dan € 1.000 per jaar kwijt is aan premies. In de jaren tot en met 25 jaar daalt de premie een stuk, maar blijft nog steeds duur met rond de € 1.400 per jaar. Pas na 25 jaar wordt de premie gelijk aan de gemiddelde verzekerde.

Jongeren meer risico op schade

Dit kan verklaard worden omdat jonge automobilisten simpelweg minder schadevrije jaren hebben opgebouwd, en zij statistisch gezien meer risico op een ongeluk of schade hebben. Het is echter een fors prijsverschil, terwijl juist deze groep minder te besteden heeft. Vooralsnog is er geen aanleiding voor de verzekeraars om dit te wijzigen. De toezichthouders maken hier ook geen opmerkingen over. Kennelijk betaalt deze groep de premie die past bij hun risicoprofiel.

Wil je weten hoeveel premie jij moet betalen voor het verzekeren van je auto? Vul onze vergelijker van autoverzekeringen in, en je ziet direct de premiekosten bij de grotere verzekeraars.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten