Is een all risk autoverzekering interessant?

Bij de aanschaf van een nieuwe auto is het natuurlijk ook weer tijd om de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Voordat je kunt beginnen met het vergelijken van autoverzekeringen, is het natuurlijk van belang om eerdere duidelijk te hebben naar welke verzekeringsvorm je precies zoekt. Bij autoverzekeringen worden er drie verschillende verzekeringsvormen onderscheiden, te weten de WA autoverzekering, de WA beperkt casco autoverzekering en de volledig casco (all risk) autoverzekering.

Wat is er precies verzekerd met een all risk autoverzekering?

Met een all risk verzekering ben je maximaal verzekerd met jouw auto. Onder de dekking valt o.a. schade aan de auto door een aanrijding die zelf veroorzaakt is, schade door vandalisme en schade door een slippartij. Natuurlijk wordt opzettelijk veroorzaakte schade aan de auto nooit vergoed. Met een all risk autoverzekering ben je er dus van verzekerd dat de schade aan jouw eigen auto wordt vergoed, ongeacht of jij het ongeluk hebt veroorzaakt of niet.

Wanneer is een all risk autoverzekering interessant?

Een all risk autoverzekering is voornamelijk interessant bij jonge auto’s. Natuurlijk moet je er niet aan denken dat je net een nieuwe auto hebt gekocht en binnen enkele weken na aanschaf door een aanrijding zelf voor alle schade op te moeten draaien. In een dergelijk geval kan de all risk autoverzekering direct uitkomst bieden; ongeacht de schuldvraag bij de aanrijding is de schade dan gewoon gedekt.

Wanneer is een all risk autoverzekering niet interessant?

Een all risk verzekering is doorgaans niet interessant bij auto’s met een lage dagwaarde. Meestal betreffen dit dan ook de wat oudere auto’s. Bij dergelijke auto’s loont het vaak niet om een relatief dure all risk autoverzekering af te sluiten, de maandelijks te betalen premie is dan namelijk niet in verhouding met de werkelijke waarde van het voertuig.

In het geval van een oldtimer kan het bijvoorbeeld wel interessant zijn om een all risk verzekering af te sluiten. Ondanks de leeftijd vertegenwoordigen deze auto’s meestal nog wel een hoge dagwaarde.

Bekijk ons overzicht van autoverzekeringen en zie de verschillen in premie tussen een WA dekking, een WA beperkt casco dekking en een volledig casco (all risk) dekking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *