Gevolgen scheiding autoverzekering

Bij een scheiding komt heel veel kijken. Naast dat het emotioneel ontzettend zwaar is, zijn er heel veel dingen, vooral administratief, die moeten worden geregeld. Een van die dingen is de autoverzekering!

Bij een echtscheiding moeten alle gezamenlijke bezittingen van jou en je ex-partner worden verdeeld. Als de auto van jullie samen was moet die dus ook worden verdeeld. Het kan zijn dat degene die de auto krijgt toebedeeld niet degene was op wie zijn naam de auto verzekerd stond. Dit betekent dat diegene nu zelf een autoverzekering op haar of zijn naam moet gaan afsluiten. Had je minder schadevrije jaren dan je ex-partner dan kan het zijn dat de hoogte van de premie aanzienlijk stijgt. Op zich is het wel mogelijk om de schadevrije jaren over te dragen aan degene die de auto krijgt toebedeeld, maar dan gaan de schadevrije jaren wel verloren bij degene die ze heeft overgedragen.

Een andere consequentie van een echtscheiding is dat de tweede-autoregelingskorting op de premie niet meer van toepassing is. Van een tweede autoregelingskorting is sprake als jij en je partner beiden een auto hadden verzekerd bij dezelfde verzekeraar. De korting is gebaseerd op degene die de meest schadevrije jaren had. Dit betekent dat bij een scheiding de hoogte van de premie bij degene met de minst schadevrije jaren aanzienlijk omhoog kan gaan.

Een scheiding is daarom ook een goede aanleiding om een vergelijking te maken van de verschillende autoverzekeringen. Kans is groot dat je hiermee kosten kunt besparen op de hoogte van je premie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten